sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Pilvinen päivä - kellot siirretty talviaikaan

 Sunnuntaipäivä valjennut pilvisenä ja harmaana. Parasta tässä päivässä ehkä kellojen siirtäminen tunti taaksepäin. Tälle päivälle riittää tavoitteita. Unski pitäisi pestä ja trimmata, Ihqua ei tarvi kuin vähän siistiä. Sitten ajattelin tehdä lihapyöryköitä kera perunamuussin... jää nähtäväksi saanko aikaiseksi.
Kulunut viikko meni edelleen Wilman varjossa. Sain kuitenki touhuttua Unskin ja Ihqun kanssa ihan kiitettävästi. Tiistaina huristelimme Raaheen Päivin luo. Pidimme kunnon maastoreenipäivän Päivin ja Aleksin kanssa. Unski, Ihqu, Santi ja Vinni pääsivät metsäjäljelle - Yucon ja Vanni pääsivät peltojälle ja kaikki tais käydä esineruudussa.
Ajoin ensin Unskilla jäljen joka oli toinen jälkireeni sille. Unski ajoi oudossa paikassa hyvin, mitä nyt välillä nosti päätä tarkistamaan näkyykö poroja.
Ihqulla oli aika vaikea jälki kolmen kulman kera, mutta kohtuu hyvin Ihqu selvitti sen ja toi kepit. En löytänyt omia jälkivaljaita mistään, onneksi Päivi lainas omia valjaita snakuille.
Esineruutureeni oli ensimmäinen Unskille ja sehän pelitti tosi hienosti, esineenä oli oma patukka jota Aleksi ja Päivi kävi viemässä "sotketulle" alueelle - Unski yllätti hyvällä työskentelyllä alueella. Ihqun esineruutureeni meni myös vauhdilla ja hienosti.
Reenipäivän lopuksi Päivi tarjos vielä pitsat koko porukalle ja mikä oli ajellessa kotiin rauhallisten koiruuksien kanssa ja itsellä väsynyt mutta tyytyväinen mieli päivän reeneistä.
Meinas tulla paniikki, että minne olen kadottanut omat todella vanhat jälkivaljaat jotka on tehty Amijas Anzalle -84. Olen ajanut niillä valjailla kaikki jälkikokeet ja -reenit koirieni kanssa, ne on sopineet niin sakemanneille kuin snakuillekkin. Pää on ollu sen verran sekaisin viimme aikoina, että korvien välissä ei ollut mitään varmaa muistikuvaa minne valjaat on kadonnu. Ei auttanut kuin suunnistaa heti keskiviikkona maastoon missä ajoin viimmeksi Ihqun kanssa jäljen. Otin koirat mukaan ja kehoitin etsimään, kävellen samalla siksakkia jälkialueella. Ja niinhän siinä kävi, että koirat löysi valjaat. Riemu ja helpotus, kehuin koirat hyväksi ja ne innostui keskenään vetämään valjaista niin että maharemmi meni poikki ennenkuin löysin niille kepin heiteltäväksi. Kotona sitten korjasin valjaat, nyt ne ei mitä ilmeisemmin sovi enään sakemannille.
Perjantaina meillä oli seuraava jälkireeni ja Unski jäljesti tosi hienosti, ei juuri kuonoa jäljeltä nostanut, vaikka tein jäljen lähelle autoa - jossa Ihqu haukkui ja protestoi. Ihqulle tein vaihteeksi suoran jäljen - palautusreeni haastavan jäljen jälkeen - Ihqu suoritui jäljestä hienosti tuoden kepit.
Minulta vaatii keskittymistä, että asennoidun Unskin ja Ihqun reenaamiseen, tulee verrattua Wilmaan ja nämähän on siihen verrattuna kuin yö ja päivä. On tietysti ihan hyvä että Unski ja Ihqu ovat vihdoin saaneet nyt mahdollisuuden harrastamiseen ja täytyy tunnustaa, että välillä tuntuu etten oikein tunne kumpaakaan kunnolla - joten nyt on vihonviimmeinen aika tutustua. Nyt kun olemme reenailleet, kummanki korvat ovat herkistyneet ja hakevat omatoimisesti kontaktia.
Eilen lauantaina oli tosi kaunis aurinkoinen, hieman tuulinen sää. Kun olin pessy muutaman maton, lämmitin saunana ja kävin kylpemässä keskellä päivää. Sitten lähdimme kauppareissulle pyöräillen ja koirilla riitti vauhtia. Koko kylä raikui kun starttasimme pihalta ja koirat haukkui innoissaan. Paluumatkalla muutimme vähän reittiä ja teimme ylimääräisiä mutkia paikkoihin missä koirat sai olla vapaana, kaikkiaan matkaa kertyi reilu 10km. Eihän tuon pituinen matka riittänyt snakuille - formulointi jatkui pihalla.

Laitoin Kennelliittoon meilillä (osoitteeseen terveystuloskorjaukset(at)kennelliitto.fi) Wilman viralliset tiedot sekä lopetuspäivän ja lopetuksen syyn ja toivoin että tieto kirjataan KoiraNettiin. Olin vähän skeptinen, mutta yllätyin positiivisesti, kun heti seuraavana päivänä tuli vastausmeili, jossa otettiin osaa ja vahvistettiin että tiedot on kirjattu ja ne näkyvät seuraavana päivänä koiran tiedoissa - ja niin ne näkyi. En ole enään Kennelliiton jäsen, mutta hyvin näyttää onnistuvan tietojen kirjaus näinkin.

Jos meinaan saada jotain tänään aikaiseksi, niin nyt on aloitettava.
Mukavaa sunnuntaipäivää ja nauttikaa palautetusta tunnista.

Ei kommentteja: