keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Kuulumisia ilman valokuvia

Presidentti Tarja Halonen kierrätti vuoden 2007 Itsenäisyyspäivän juhlapukunsa, minä saman vuoden joulukalenterin - mitäs me kierrättäjät :)!!!
Maanantaina piti viedä Pekka Ouluun ja samalla reissulla treffasin entisen työkaverin kanssa. Tarkoitus oli löytää uudet farkut ja kengät, siitä onki vierähtänyt muutama vuosi kun viimmeksi olen ostellu mitään vermeitä itselleni. Ensimmäiseksi suunnistettiin Intersporttiin, josta sopivat farkut löytyi helposti, Kati oli erinomainen makutuomari. Farkut oli vähän kalliit, en ollut ajatellut satsata niihin niin paljoa, kuin sitten tein. Seuraavaksi kävimme aamukahvilla ja sämpylän ja pullan kera jonka jälkeen soppailu jatkui. Kengät löytyi Kenkämeklarista - niihin en sijoittanut juuri mitään, mielessä kalliit farkut. Ostin lisäksi sokeroituja inkivääripalasia ison pussillisen, pähkinäsekoitusta samoin sekä inkivääriteetä. Minulla on sormien nivelissä vähän jäykkyytä ja turvotusta, toi inkivääri auttaa siihen. Kuvittelin ostaneeni ne Punnitse&Säästä putiikista, mutta ainakaan myymälän kotisivuja ei löydy Oulusta. Stockmannilta käytiin ostamassa sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja sitten kierreltiin muutama ruokapaikka, mutta ei löydetty sellaista josta olisi saanut kohtuuhintaista pikkunälkään. Meidän molempien oli annettava periksi ja katkerin mielin ruokailimme Mäkkärissä - kierrän yleensä kyseiset paikat kaukaa. Sää oli koko päivän räntäsateinen ja tuulinen, sen vuoksi ei huvittanut lähteä keskustasta edemmäs ruokapaikkaa etsimään.
Päivä oli jo iltapäivässä, kun palasin kotiin. Unskin ja Ihqun piti tyytä lyhyeen hihnalenkkiin häkkipäivän jälkeen.
Itsenäisyyspäivä oli ja meni. Tietysti mulla jäi akvaariorutiini eiliselle, sain sen tehtyä jo ennen aamu kymmentä - olin reipas.
Päivällä lähdin koirien kanssa Praavaan lenkille. Lenkki aloitettiin ottamalla vauhtia mökin pihalta, josta jatkoimme hihnalenkillä - välillä koirat pääsi vapaaksi metsäosuudella, yksityistietä pitkin Praavan tielle ja autolla olimme reilu kaksi tuntia lähdön jälkeen. Ihqulla ei ole vielä alkanut juoksu, sen pitää tutkia kaikki hajumerkit ja jättää myös omat viestit. Unskia raivostuttaa ihan selvästi Ihqun haistelut, se haluaisi jatkaa vauhdilla matkaa. Koirat oli illalla aika rauhallisia, vaikka eivät saaneet formuloida vapaana juuri yhtään. Ilta hurahti - ei varmaan mihinkään järkevään tekemiseen, mutta en myöskään katsonut linnanjuhlia.

Muutaman vapaapäivän jälkeen työpäivä takana, joka meni uskomattoman nopeasti - niin meni vapaapäivätki. Kotiin tultua laitoin uuniin tulet ja lähdin koirien kanssa lähiympäristöön lenkille, pääsivät välillä metsään formuloimaan. Jatkoimme hihnalenkillä, vaihtelin reittivalintoja tehdäkseni lenkin koirille mielenkiintoiseksi. Reilu tunti saatiin lenkillä kulutettua aikaa, uuni oli melkein kuutamolla ja Unskilla TAAS hirveä nälkä. Nyt koirat suht tyytyväisinä sohvalla, saatuaan iltasapuskan.
Tänne satoi vihdoin ohut lumipeite ja heti on paljon valoisampaa, vaikka auringosta näkyi päivällä vain oranssi kajo. Jouluun ei ole enään montaa päivää, olen tosi tyytyväinen jos saan leivottua pipareita ja siivottua... takarajana tuleva viikonloppu... tai sen aikana.
Toivottavasti Ihqun juoksu ei ennätä alkaa ennen joulureissua Konalaan. Jos juoksu alkaa, pitää ottaa Ottenhäkki mukaan ja tietty pöksyt Ihqulle.
Nyt pitää heilutella hetki virkkuukoukkua ennen nukkumaanmenoa.

Ei kommentteja: