lauantaina, joulukuuta 31, 2011

Vuosi vaihtumassa.

 Ihqu, Erkki, lumiukko ja Oskar.
 Pihalta 31.12 talvinen hämärä ja lunta ihan tarpeeksi.
 Iittalaa - nämä saa hyvälle tuulelle.
 Ensinnäki - Lämmin kiitos saamistamme ihanista joulukorteista. Minä en postittanut ainuttakaan tänäkään vuonna.
Torstaina huristeltiin Pekan ja koirien kanssa Raaheen ja palautettiin Hongan poppoolle lainassa ollut suksiboxi. Ennen Raaheen suunnistamista tehtiin pihalla lumitöitä, koko päivän satoi lunta, joka Raahessa oli märkää. Täällä lämpötila pysyi koko päivän pakkasen puolella.
Kävimme Raahen Smartiassa ja sieltä minulle lähti mukaan Iittalan vaaleansinisiä Aino laseja ja ihan itselle Iittalan oranssi Origomuki. Nyt jälkeenpäin etsiessäni netistä näistä tuotteista tietoa, ihmettelen suuresti näiden tuotteiden hinnoittelua. Iittalan sivuilla verkkokaupassa molempien tuotteiden hinnat ovat huomattavasti kalliimmat kuin minä maksoin. Ostamani mukin pohjassa on Iittala Indonesia - ilmeisesti siellä valmistettu. Mukin alkuperäinen hinta oli 9 euron paikkeilla -30% - siis tosi edullinen, verrattuna netissä löydettyihin hintoihin (Iittalan verkkokaupassa 17 euroa/kpl). Aino lasipakkaus - laseja 2kpl - sain melkein kaksi pakkausta Smartiasta siihen hintaan - Iittalan verkkokaupasta yhden pakkauksen. Löysin samalla uutisia Iittalan hinnoittelusta -"Iittalan kestosuosikkeja myytiin ylihintaan - Oikeus määräsi Iittalalle miljoonasakot"!!! Että näin Iittalassa. Harmittaa moinen, kun noi Iittalan tuotteet ovat tosi hienoja.
Mulle kävi taas eilen vanhanaikaisesti, kuume nous ja tajusin olevani kipeä vasta sitten kun ropassa joka helkkarin luuta särki. Jo Raahen reissulla mua paleli koko ajan, Päiviä ja Markkua töistä odotellessa meinasin nukahtaa heidän sohvalle.
Eilinen meni minulta pääsääntöisesti nukkuessa. Muu porukka kävi Oulussa, Reetulla ja mummolassa. Tomi kävi lisäksi Pekan siskon luona tekemässä tietsikkahommia ja palautui sieltä vasta myöhään illalla.
Pekka ja Tomi osti raketteja ja minua ärsyttää suunnattomasti. Voiko mennä turhempaan raha, kuin raketteihin - ja miljoonia euroja pelkästään piskuisessa Suomessa! Niistä ei jää jäljelle kuin pahanhajuinen katku, korvissa soi pauke ja seuraavana päivänä raketin kuoria on pitkin pihoja ja maitaja mantuja. Ei, ei, ei - minä kärsin. Luulis helkkari olevan tähellisempääkin mihin rahansa pistää. Urpoja, urpoja, urpoja!!!

No niin, rauhotuppa Tuula. Pekka lähti koirien kanssa lenkille, taisivat mennä kauemmas kun lähtivät autolla. Minä pysyttelen vielä lenkiltä pois. Pitäis alkaa imuroimaan ja tiskaamaan ja kaupassa käväsen myöhemmin kaupassa. Pitää vain toivoa, ettei kuume nouse uudestaan. Lisa on tulossa meille hoitoon ja tiedossa parroille luiden kaluamista. Oskar 13v on sen verran ahmatti, että yrittää varmasti harvoilla hampaillaan kaluta luita. Oskarilla on joko valikoiva kuulo - tai sitten se on melkein kuuro, hajuaisti toimii - ei voi pistää mitään suuhunsa etteiko Oskari ilmestyis kyttämään herkkupalaa - ja se on ihan mitä vaan. Näkö taitaa olla melko heikko, mutta se ei näytä haittaavan - valoa kohti ja nenän ohjailemana.

Minä toivottelen jäljellä olevien partojen kera kaikille iloista vuoden vaihtumista ja antoisaa Uutta Vuotta 2012!

Ei kommentteja: