tiistaina, tammikuuta 03, 2012

Raketteja, sähikäisiä ja uuden vuoden alku tuulessa ja tuiskussa

 Erkki ja sädetikku.
 Noora ja Erkki.
 Sähikäisiä ja raketteja.

 Raketeista muistona sankka katku - savuna ilmaan.
 Rakettien ampuja selvästi tyytyväisenä.
Huusholli on epänormaalin hiljainen, kun vieraat on lähteny. Kissat ovat ottaneet takaisin kokemansa "vääryyden", joutuivat ensin olemaan talon vahtina ja sitten tuli heidän mielestään erikokoisia viipeltäjiä huusholliin, joita piti pakoilla. Eihän ne enään Oskarista välittäneet, se ei välitä kissoista. Erkkiä vierastivat eniten, vaikka Erkki anoi niiden olla rauhassa. Kissat ei ole tottuneet pieniin ihmisiin ja ovat muutenki vierasarkoja. Eilen illalla molemmat katit olivat mun sylissä vuorotellen ja tietty niitä piti kehua ja silittää. Kissat on aika omanarvonsa tuntevia ja kuvittelevat olevansa maailman napoja.
Vuoden vaihtuminen meni ohi ihan rauhallisissa merkeissä. Raketit ammuttu savuna ilmaan ja syömisestä on vieläkin kylläinen olo. Minulla lentsu jatkuu, joka toinen päivä kuumetta joka nyt on vaihtunut alilämpöön. Olen ottanut iisisti ja päättänyt jatkaa niin kauan kuin on mahdollista, levähtää ja nukkua kun siltä tuntuu. Nyt siihen on mahdollisuus. Välillä on ollut pakko ottaa särkylääkettä, kun luusärky äityy pahemmaksi.
Koirat ovat olleet yllättävän rauhallisia, vaikka eivät ole joka päivä päässeet lenkille. Pekka kävi niiden kanssa aattona lenkillä ja aattoiltana Unski ja Ihqu pääsi vähäksi aikaa jahtaamaan raketteja pihalle. Enimmäkseen joutuivat haukkumaan sisällä, kun oli pelko että syöksyvät lähtevään rakettiin kiinni. Lisa ei perustanut rakettien jahtaamisesta, tyytyi haukkumaan sisällä. Ihmetellä täytyy miten Erkki ei heränny koirien haukkumiseen ja kovaan paukkeeseen. Alkuillasta Tomi ampui sähikäisiä, että myös Erkki näkee rakettien räiskettä.
Olen saanut troppeja lentsuun - kiitos niistä, Piksu toi Carmolis-tippoja, Tomi kotimaista hunajaa ja Sweet Chili teetä. Eilen otin pakkasesta karpaloita joten eiköhän lentsu aikanaan nujerru.
Joulupukki toi lahjakortin suolahuoneeseen - kiitos! - sellainen löytyy myös Iistä. Onhan se varmasti mielenkiintoinen istunto, joten eiköhän tässä piristytä.
Ihqudaalla on aika el.lääkäriin tänään, haluan tarkistuttaa sen anaalirauhaset. Ihqu ei vedä peräänsa maahan, mutta anaalirauhaserite haisee ja se nuolee peräpäätään useasti. Olen suihkutellut hännän alustaa, mutta se ei ole tuonut helpotusta. On parempi tarkastuttaa mikä tilanne anaalirauhasissa on.
Eilen tuuli taas voimistui, puuskissa melkein myrskylukemat. Yön aikana on satanut myös lunta ja tuuli on kinostanut sitä korkeiksi nietoksiksi. Kunhan päivä valkenee on lumitöitä tiedossa, onneksi Pekka on vielä kotona, ei tarvi yksi kolata.
Puhelimeni on viimme päivinä pilpattanut. Minulle tulee viestejä, jotka on lähetetty ennen joulua ja joulun aikaan ja yksi viesti voi tulla melkein kymmeneen kertaan - mitä ilmeisemmin jossain vähän häikkää.
Mukavaa päivän jatkoa... vaikka kova tuuli taitaa riepotella vähän joka puolella suomea.

Ei kommentteja: