perjantaina, tammikuuta 27, 2012

Talvinen lenkki Saikanväylällä
 Alla olevassa kuvassa taitaa olla selitys toissapäiväiseen kovaan jysähdykseen. Väylän ruoppaus aloitettu.


Eilen meitä onnisti ihan satana, aurinko paistoi ja pakkasta oli vain n. -12, ajoittain kylmä viima vähän kiusas mutta ei haitannu. Teimme tosi pitkän lenkin, aloitimme Saikanväylää jokisuulle asti ja paluumatkan tulimme teitä ja metsäpolkujen kautta kotiin.
Unski peri Wilman kaulahuivin ja Ihqu sai oman huivin kaulaan. Ennen lähtöä laitoin tassujen pohjiin puhdistettua vaseliinia, eikä tarvinnu koko reissulla jääpaakkuja tassuista poistaa.
Piristi tosi paljon, kun vihdoin sai vielä melko kainossa auringonvalossa käydä lenkillä. Lumessa värisävyjä riitti laidasta laitaan, hieno vaihtelu viimme kuukausien harmauteen. Pakkasten on ennustettu kiristyvän, nyt -16 ja viima Siperiasta.
Tänä talvena on päässyt vähällä sähkölämmityksellä. Ihan tammikuun alkuun riitti, kun lämmitti leivinuunia. Vasta viime päivinä olen napsautellut sähkölämmityksiä päälle.
Koirat odottaa levottomina äksöniä, pitää odottaa vielä että saan vedettyä hiilet leivinuunista. Eiköhän me sitten keksitä jotain partojen ajankuluksi.
Aurinkoista viikonloppu!

Ei kommentteja: