torstaina, helmikuuta 02, 2012

Pakkanen paukkuu nurkissa

Nyt viikon pakkasjakson jälkeen pitää olla onnellinen, että pääsimme käymään Saikanväylällä lenkillä kauniissa aurinkoisessa säässä - ja kohtuu pakkasella. Pakkanen ei ole lauhtunut sen jälkeen alle -20 asteen, nytkin koko aamun ulkomittarissa on komeillut -27 lukema ja Siperiasta käy hyytävä viima.
Koirat ovat saaneet kaluta potkaluita, käyvät pihalla useita kertoja päivässä ja kun olen käynyt asioilla pääsevät häkkiin. Saavat välillä katella maailman menoa lämpimän koirahuoneen ikkunasta. Unskin huokailu on lisääntynyt pakkaspäivien jatkuessa - tämä on tätä normaalia Suomen talvea - ja niinhän se pitää ollakki.
Tiistaina on täys kuu ja odottelen, että pakkaslukemissa tapahtuu silloin lauhtumista - sinne asti saamme kärvistellä pakkasissa..
Nyt on ollut hyvä mahdollisuus tuulettaa petivaatteet ulkona. Olen myös ensin kuivattanut pyykin sisällä ja vienyt sitten kuivat pyykit ulos pyykkinarulle - pölypunkit saa pakkasessa kyytiä.
Pakkanen ei ole estänyt aamukahvittelua ulkona. Kun laittaa riittävästi vaatetta päälle, aamukahvi maistuu makealta kovassakin pakkasessa - itseasiassa juon kaikki päivän aikana juomani kahvit ulkona.
Kävimme lauantaina päiväseltään Raahessa Päivin luona. Laskeskelin että siellä on kuitenki lauhempaa ja niinhän se oli. Saimme koirien kanssa vähän vaihtelua pakkaspäiviin, koirat myös hirvenlihaa (istuivat hievahtamatta keittiössä Markun laittaessa ruokaa) ja minä sain nauttia maittavasta hirvenlihakastikkeesta! Kiitos!
Pekan pitäisi tulla tänään kotiin. Mun on ihan turva valittaa pakkasista. Pekka on joutunut jo pari viikkoa tekemään töitä yli kolmen kymmenen asteen pakkasessa. Aina ei ole työvälineenä olevan rekan lämmitys toiminut - saatika auto käynnistynyt. Silti on vaan pitänyt värkkäillä auto käyntiin ja tullin jonossa on joutunut jonottamaan jopa pari tuntia autossa, jonka lämmityslaite puhaltaa vain kylmää. Ei ole kaikilla pakkasrajoja - töissä on oltava jos vaan saa työvälineen käyntiin. Pekan ääni on ollu tukkonen ja lentsuinen, kun olemme jutelleet päivittäin puhelimessa ja kuumetta on kuulemma ollut melkein päivittäin.
Mikäs minun on lämmitellä pirttiä, värkkäillä jotain tai olla tekemättä mitään.
Jotain pitäisi tänään värkkäillä - saada aikaiseksi tehtyä pikku askareita, ennenkuin lähden Pekka hakemaan Oulusta. Auto pitää ainakin laittaa ajoissa roikan nokkaan - uusien autojen hehkutuslämmitys on tehottomampi kuin vanhojen autojen lämmitys systeemi - näin olen kuullut asiantuntioiden radiossa kertovan.
Aurinkoisia pakkaspäiviä - nämä tietää lämpimiä kesäpäiviä - I hope!

Ei kommentteja: