keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Sitä sun tätä

Useampi päivä vierähtänyt viimeisestä kirjoittelusta.
Torstai meni lumitöiden parissa, perjantaina oli Oulupäivä - kävin tarkistuttamassa näön ja uudet silmälasit jäi tilaukseen. Perjantaina satoi lunta niin vietävästi, mutta en ressannu itseäni lumitöillä kun tiesin Pekan hakevan pillarin lauantaina lainaksi. Pekan siirtäessä lauantaina lumikasoja, minä siivoilin huushollia. Oli tosi oudon näköistä, kun keskipihalta katosi lumikasat ja kulkuväylät leveni. Katoilta pudotettiin myös lumia vähemmäksi.
Lauantain iltapäivällä tuli Pirjo muutamaksi päiväksi hiihtoloman viettoon, jota sää ei juuri suosinu - lunta tuli pyryttäen - vasta maanantaina nähtiin hetken kaunista auringon paistetta. Lumitöitä on saanut tehdä joka päivä ja lenkeily on jäänyt vähemmälle. Onneksi muutamalla pikku lenkillä on jaksettu käydä. Keskipiha on jälleen lumikasojen peittämä, että se siitä ilosta.
Eilen lumitöiden jälkeen meinas kunto loppua ja kuumemittari kertoi, että kuumetta oli muutama piiru. Olen unohtanut lentsun ennaltaehkäisyn moneksi päiväksi ja heti tämän aamun aloitin höyryhengityksellä. Onneksi nyt ei ole kuumetta ja kun ennusteiden mukaan lunta sataa seuraavan kerran vasta huommena, eiköhän tässä ennätä elpyä. Kolaus ei aiheuta suuria tunteita, jos sataa lunta pitää kolata, jos ei niin ei tarvi - näinhän se menee.
Pirjo lähti tänään Maijan kanssa paluumatkalle ja me odottelemme sään lämpenemistä, että päästäisiin lähtemään pitkälle lenkille. Aamulla ulkomittari näytti -13 pakkasastetta, nyt -6 kieppeillä ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Lenkille lähtö lähestyy.
Jolin kanssa on mennyt loistavasti. Joli on edelleen säpelö, mutta on tottunut erinomaisesti talon tavoille. Todella miellyttävä koiruus ja tulee partojen kanssa hyvin toimeen. Olen pitänyt päivisin Jolia ja Unskia ulkotarhassa, Ihqun ollessa sisäkoirana. Kissat ei aiheuta enään spurtteja ja Tursake uskaltautuu liikkumaan huushollissa suht' vapaasti. Noitanokinenä nukkui monena päivänä Pirjon peiton alla, nyt se on pysytellyt ulkona. Joli pitää tänään harjata, pieniä karvatumppuja ilmestynyt turkkiin - taitaa enteillä juoksun alkamista.
Valokuvia en ole saanut otettua jatkuvan lumisateen vuoksi - no paistoihan koko lauantain aurinko, mutta en viitsinyt keskeyttää siivousta.
Nyt ylös ulos ja lenkille... toivottavasti pääsemme lumen paljoudesta huolimatta Saikanväylälle irroittelemaan.
Pirjolle ja Maijalle turvallista paluumatkaa ja tervetuloa uudelleen :)!

Ei kommentteja: