perjantaina, helmikuuta 10, 2012

Melkein kevättä ilmassa jee!

Tänä aamuna heräsin kuuden aikaan ja ulkomittarissa uskomattomat -7 astetta! Tätä on odotettu, aamukahvilla totesin että on melkein kevättä ilmassa. Ei edes puuskittainen kova tuuli (14m/sek) haittaa riemua pakkasen lauhtumisesta - tänään ulkoillaan! Ihqulla ja Unskilla on päät kääntyilly puolelta toiselle, kun olen höpötellyt niille että tänään päästään lenkille.
Ensin paistan pannarin, Piksu ja Lisa on tulossa aamusta käymään, sitä en ole koirille kertonut - yllättyvät iloisesti.
Aamulenkin jälkeen pitää jatkaa maanantaina kesken jääneitä lumitöitä ja sen jälkeen teemme uuden lenkin. Pitäisi käydä katsomassa pääseekö takametsään lenkille, jos siellä ei ole kukaan kulkenut maanantaisen lumipyräkän jälkeen voimme unohtaa metsälenkki. Olen arvioinut, että lunta on tällä korkeudella n. 50 cm. Keväällä on pakko käyttää raktoria pihalla, että talven lumet saadaan syrjemmälle keskeltä pihaa.
Kun lähdin tiistaina käymään linnunruuan ostosreissulle Haukiputaalle, auton mittari näytti -35 pakkasta. Reissu jäi enimmäkseen sellaiseksi mielen piristykseksi pakkasten keskellä  - Mustin ja Mirrin sekä Säästökuopan hyllyt oli tyhjänä hirssin tähkistä. Joku muukin on huomannut että se on varpusten herkkua. Ostin papukaijoille tarkoitettua siemenseosta, jossa on hirssiä. Varpushaukka oli saanut ainakin yhden varpusen saaliiksi pihapensaasta tiistaina, vain pienet höyhenet oli jääny lumelle muistoksi. Varpuset ovat olleet sen jälkeen muualla, vasta eilen iltapäivällä uskaltautuvat takaisin ruokintapaikalle.
Tein Säästökuopasta pakkasen pakottaman heräteostoksen - tekoturkislakin - oikein sellaisen korvaläpällisen, nyt ei päätä palele. Moitin itseäni, että en ole aiemmin sellaista hankkinut.

Viimme käynnillä Päivin luona ihastuin heille hankittuun nyrkkeilysäkkiin. Paukuttelin säkkiä kyläilyn aikana muutaman kerran ja huomasin ilokseni että olkapääsärky oli monta päivää sen jälkeen pois. Kerroin Pekalle nyrkkeilysäkistä, käydessään viimmeksi kotona Pekka tuli kauppareissulta nyrkkeilysäkin kera. Olen paukutellut säkkiä päivittäin, vaikka mulla ei ole vielä oikeita nyrkkeilyhanskoja - Pekka sanoi että ne pitää hankkia sovittamalla, ovat varmasti sopivat. Pikkupaukuttelua on voinut tehdä käsineillä, olen testannu niin lapasia kuin sormikkaita. Niillä mennään niin kauan että saa hankittua asianmukaiset nyrkkeilyhanskat. Pekka on harrastanut nuoruudessaan nyrkkeilyä ja sillä oli heti sellaiset ammattimaiset otteet nyrkkeilyyn, että en kehtaa sen nähden nyrkkeillä :). Neuvoja voin tietty ottaa vastaan ja harjoitella niitä käytännössä yksikseni, on se sen verran räpeltämistä - mutta ehdottomasti hyvää reeniä harteille ja koko ropalle jos joskus saan muutaki liikuteltua kuin käsiä.

Ennätin jo kommentoida tulikiven katkuisesti esitettyjä kuntaliitoksia ja Kreikkaa, mutta pyyhin tekstin pois. En halua pilata näin lauhaa päivää harmistuksella ja päiden vaatimisella vadille. Mitä paskalla tekee kun ei ole peltoakaan. Joten jee, nyt pannarin paistoon ja sen jälkeen ulos, ulos, ulos - eikä haittaa vaikka aurinkoa ei näkyisi.
Ihanaa päivän jatkoa!

Ei kommentteja: