keskiviikkona, helmikuuta 15, 2012

Kotia etsivä Jadovar Yollie "Joli"Huristelin koirien kanssa maanantaina iltapäivällä Raaheen, josta poimittiin Päivi kyytiin ja lähdimme hakemaan Päivin kasvattia Jolia. Jolin omistaja oli soittanut Päiville että muuttuneen elämäntilanteen vuoksi, Jolille pitäisi etsiä uusi koti. Lupasin pitää Jolia niin kauan, että sille löydetään uus koti. Reilun 8kk ikäisellä Jolilla on vielä edessä välikuvaus ennenkuin uuden kodinetsintä virallisesti käynnistyy.
Unski ja Ihqu ovat vähemmän mielissään, niistä on tullu tiukkapipoisia vanhojapiikoja. Ensimmäisen illan mullistelivat mulle "jääkö toi tosiaanki tänne"???!!!
Vaikka Jolille tuli kerralla suuri muutos, se on ottanut asian häntää heiluttaen ja vauhdikkaasti nauttien kaikesta uudesta. Sen pääkoppa ja elämänasenne on kunnossa, säpäkkä kuvaa mielestäni parhaiten Jolia. Siinä olisi mainio harrastuskoira aktiiviselle harrastajalle - Jolista ei ainakaan vauhtia ja intoa puutu - niin ja ulkoiselta olemukseltaan Joli on silmää miellyttävä... ainakin minun silmää. En saanut siitä yksin tuon kummempia kuvia, kun kameran kanssa sihtailin sitä, tuppas tulemaan heti naamaa nuolemaan.
Maanantai-iltana kotiuduttiin aika myöhään. Annoin koirille ruuat ja ulkoiluttelin Jolia hihnassa pihalla että se saa haistella hajuja. Joli teki myös sisällä peruusteellisen tupatarkastuksen, kissojen hakiessa piilopaikkaa. Joli on tottunut kissaan, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, karkuun pinkova kissa saa välillä myös omat koirat ajojahtiin. Koska koirilla oli virtaa sen verran että en uskonut unirauhan vielä laskeutuvan, lähdin koiruuksien kanssa lenkille. Käytiin reilun tunnin pyörätielenkki, Joli hihnassa snakujen juostessa suurimman osa matkasta irti. Koirat sai myös tottua toisiinsa ja kulkemaan rinnakkain ollessaan hihnassa. Palasimme kotiin vasta vähän ennen puolta yötä. Syötyäni iltapalan, istahdin sohvalle telkkaria töllöttään ja heräsin siitä puoli kaksi. Laitoin Jolin esteen taakse Tomin huoneeseen ja raahustin nukkumaan. Kaikki olivat rauhallisesti ja sain nukkua melkein aamu kahdeksaan.

Eilen aamulla olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Kun selvisin tokkurasta, lähdin koirien kanssa metsälenkille. Uskalsin päästää Jolin irti metsäpolulla ja harjoilltelin luoksetuloa, josta koirat sai makupalat. Lenkin jälkeen kauppaan potkaluita ostamaan, joita koirat kalus kun kolasin lunta. Joli järsi luita koirahuoneessa ja snakut sisällä. Joli on tottunut olemaan myös ulkotarhassa ja se on siellä rauhallisesti eikä hauku turhia.
Ilta olikin sitten rauhallinen, koirien nukkuessa sohvalla. Pikkusen niillä on kilpailua, kuka ennättää minun viereen. Minä olin lumitöiden jälkeen rättiväsynyt, en jaksanut kuin haukotella - en saanut mitään tehtyä - mitä nyt pakolliset lemmikkien hoitotoimenpiteet ja ruokinnat. Kyllä vanhan korpun kestävyyttä koetellaan, mutta nautin ruumiillisesta työstä, sen tekeminen kun loppuu niin taitaa tulla noutaja.
Koirat ulkoilutin viimeisen kerran kymmenen jälkeen ja sen jälkeen huusholli rauhottui. Vaikka olin "ihan poikki", en saanut heti unta. Nukahdin vasta puolen yön aikaan ja heräsin aamulla viiden aikaan Jolin äänekkääseen haukotteluun - tais olla asiaa ulos - joten ei ku ylös ja ulos. Siitä se uusi päivä on taas käynnistynyt.
Kissojen kanssa on joutunut vekslailemaan, kun eivät hyväksy Jolia. Nyt ovat molemmat kissat sisällä, Joli ja Unski nukkuu mun lähellä, Ihqu sohvalla.

Reilu viikko sitten harmittelin, kun töihin pääsy on viivästynyt. Nyt en harmittele ollenkaan, lunta on saanut kolata ja ennusteiden mukaan saa kolata päivittäin myös jatkossa. Sunnuntaille vielä odotettavissa kunnon myräkkä.
Nyt ennen lumitöihin lähtöä, toivon että Joli saa hyvän ja pysyvän uuden kodin. Jos minä olisin parikymmentä vuotta nuorempi, niin voisin ajatella asiaa. Tosiasia on, että mun toinen jalka on jo haudassa eikä tarvi paljo tönästä kun putoan sinne kokonaan - nyt ei enään uuden koiran hankinta tule kysymykseen.
Sitä on tullut myös mukavuuden haluiseksi, että näillä mennään mitä on, lenkkeillään ja välillä koirat saa myös käyttää aivokoppaansa jonkin harrastuksen parissa.
Lopuksi havaintoja;
Timo Soini; teflon (Soini ei vähästä hätkähdä ja kääntää kaiken itselleen positiiviseksi)
Kreikka; eipäs-juupas (EVVK!!!)
Asiantuntijat; inflaatio (asiantuntijoita riittää ja käytetään medioissa jokalähtöön - vähempiki riittäs)
Suunnuntaiaamun YLE:n ykkösuutinen; Whitney Houston on kuollu (voi kele-tärkeysjärjestykselle!!!)

1 kommentti:

leila kirjoitti...

Mukavalta kuulostava tyttö (Joli siis), toivottavasti hyvä ja aktiivinen uusi koti löytyy. :)