maanantaina, tammikuuta 23, 2012

Talven tuntuaKuvat lauantaiselta lenkiltä, keskipäivän hämärässä.
Aurinko pysyy edelleen visusti pilviverhon takana, jopa nyt vaikka pakkasmittarin lukemat hipoo -20 astetta (meidän mittarissa talven pakkasennätys).
Talvessa on pahinta valottomuus, tästä kun selviäis niin hyvä.
Koirien kanssa ollaan tehty raskaita lenkkejä, potkuroitu, kahlattu umpihangessa metsässä ja auratulla metsätiellä parin tunnin kävely lenkkiä. Mukaan mahtuu myös ihan hihnalenkkiä lähiteillä. Saikanväylällä olemme myös pistäytyneet, välillä kastu jalat jään päälle tulleessa vedessä, välillä olemme päässeet kuivin jaloin väylän yli. Lumitöistä oli muutama päivä taukoa, eilen aamulla sai taas kävelyttää kolaa.

Tänään koirat pääsee mukaan, kun käyn Haukiputaan M&M kattomassa olisko siellä varpusten suosimia hirssin tähkiä. Vein pari viikkoa sitten tuoretta sian talia lintujen ruokintapaikalle ja meni viikko ennenkuin tintit alkoi nokkia sitä. Tämä lintusukupolvi ei ole saanut aitoa läskiä, mutta onneksi oppivat sitä syömään.

Pressanvaalien eka kierros takan, en käyny äänestämässä. Enkä aio äänestää myöskään toisella kierroksella. Vaalivalvojaisia en seurannut, mutta eipä ole voinut välttyä kuulemasta mikä on vaalin tulos.
Katsoin eilen SUB:ilta elokuvan Piina. Hitsi, olen kattonu sen aiemminki, mutta oli katottava uudestaan. Näispääosan esittäjä teki sellaisen roolisuorituksen, että tukka meinas nousta pystyyn ja sydän jätti muutaman lyönnin lyömättä. Elokuvan loppu olisi voinut olla parempi, loppu vähä kuin seinään.

Toivottavasti huomenna saadaan mukaan lenkille myös Sari ja Ira, olisi vaihtelua parroille ja miksei myös Iralle.
Nyt ei voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi kirpeää pakkasta - petivaatteet tuulettumaan.

Ei kommentteja: