perjantaina, elokuuta 03, 2012

Piip piip piip...piip piip piip...

 Ihqu

 Unski ja Ihqu


Lisa Unski ja Lisa

 Lisa, Unski ja Ihqu Unski


Piip piip piip...piip piip piip... ei, ei ole kyseessä viikon luontoääni, herätyskello, peruuttava kuorma-auto tai minun korvien väli. Tuollainen ääni lähtee Ihqusta... sillä on mitä ilmeisemmin tärppipäivät meneillään. Pillipiiparia saa kuunnella taas muutaman päivän, sävyn muuttuessa vain epätoivoisemmaksi.
Kuluva viikko on mennyt hurjan nopeasti. Olemme tehneet perjantaita sisään – naputtelen tätä siis vapaapäivänäni... jee!
Maanantaina kävin ensin koirien kanssa metsälenkillä, eikä ollut turha reissu – löysin hyvän mustikkamarikon. Marikon lähistöllä liikkui kaksi marjastajaa ja toivoin hartaasti, että eivät löydä marikkoa. Koska minulla ei ollut mukana mitään mihin poimia marjoja, päätin palata paikalle seuraavana päivänä. Pirautin lomailevalle  Piksulle ja kysyin kiinnostaisiko niitä Lisan kanssa uintireissu Pitkänkarin rannalla – olivat heti valmiita, joten kurvasin koirien kanssa heidät hakemaan.
Merivesi oli todella korkealla ja saimme kahlailla veden peitossa oleville matalikoille syvässä vedessä, vaikka kahlasimme ns. ”Wilman reittiä”. Sää oli pilvipoutainen ja suht’ lämmin. Parrat olivat vauhdissa ja vanha Lisakin näytti nuoremmille kuinka vesipeto spurttailee. Runsas uiminen on tuonut parroille lihaksia ja massaa, jopa Ihqu näyttää todella massavalta. Riemukas vesileikki piti päättää ainakin partojen mielestä kesken kaiken, sillä minulla oli jo kiire töihin.
Tiistaina suunnistin partojen kanssa edellisenä päivänä löytämälleni marikolle ja ilokseni marjat odotti edelleen poimijaa. Sää oli puolipilvinen ja tuuli jonkin verran, tuulesta huolimatta itikoita oli valtavasti. Olin sivellyt partoihin ja itseeni ruokaöljyä, minulla oli huivi päässä johon suihkutin tuoksutonta itikkatarkoitetta – kaikesta valmistautumisesta huolimatta meitä kiusasi valtava itikkaparvi koko ajan. Ei auttanut, mustikoita piti saada ja poiminkin niitä muutaman litran ennen töihin lähtöä.
Koska työpäivät ovat olleet normaalia pidemmät, olen ollut kotona vasta puoli yksi tai kaksi yöllä, olen yrittänyt nukkua aamuisin pidempään. Päivät ovat olleet tosi lyhyen tuntuiset – ainakin kotona olo aika. Sanoin eilen työkavereille, että tuntuu kuin olisi vain jatkuvasti töissä. Työsopimusta jatkettiin taas ja nyt se on 17.08. saakka.
Maanantai iltana koimme työkavereiden kanssa kovan ukkosilman, järkyttävän kova jyrinä (ihan metallinen) kuului vaivattomasti sisälle ja vettä tuli ihan vaakassa. Ukkosmyrsky sai tuhoja aikaiseksi ihan lähialueilla ja meistä jokainen töissä oleva ajatteli varmasti kuinka kotona on asiat. Hyvin ainakin meillä oli pärjätty, mitään vahinkoa ei ollut onneksi tapahtunut.
Nyt pitää lopettaa, Pekka soitti just’ että on lähtenyt kotimatkalle rajalta. Minulla on vielä ainakin pari tuntia poimia mustikoita. Unski pääsee mukaan itikoiden syötiksi, Ihqun jäädessä piipaamaan kotiin.
Tarjalle terkkuja, teen päivityksen vielä tämän päivän aikana – nyt mustikkaan.

Ei kommentteja: