tiistaina, maaliskuuta 12, 2013

Sisarrakkaus rehottaa

 Kevättalven kuvia

 Suomen korkein tuulivoimala taivaanrannassa... etäisyys siihen reilu 10 km

Lällänlällän lää, mulla on hieno keppi! Tästä alkoi partojen sisarrakkauden kyllästämä vauhdikas nahistelu kepistä, joka lopuksi syötiin yhteistuumin.


 Matka jatkui rahallisissa merkeissä kohti Kantolanlahtea
Unski ja parta - ei tarvita kuin pään heilahdus niin parta hulmuaa
 Melkein rotumääritelmän täyttävä snautseri
Kävin eilen partojen kanssa Hiastinhaarassa ja kierreltiin Saikanväylillä rauhallisella kävelylenkillä. Otin kameran mukaan ja keskityin aika ajoin kuvaamaan. Koirat keskittyivät kuulostelemaan kuuluisiko moottorikelkan ääniä – ei kuulunut koko lenkin aikana. Hiljaisuus ja rauha oli laskeutunut vilkkaan viikonlopun jälkeen jäälle. Rauha loppui siihen, kun Unski löysi pienen kepinpalasen. Parrat ottivat kaiken irti kepistä nahistellessa ja aikansa nahisteltuaan mutustelivat kepin poskeensa tyytyväisinä. Sää oli aurinkoinen, mutta hyytävä tuulinen niin ettei hiki ennättänyt yllättää reippaasta kävelystä huolimatta. Yöpakkasia on ollut jo muutamana yönä reilu -20 astetta. Aurinko lämmittää jo päivällä niin, että mittarilukemat näyttävät alle -10 astetta, mutta toi pohjoinen ilmavirtaus pitää auringossakin otteessaan ja nipistelee poskipäitä.
Pekka lähti meidän jälkeen hiihtämään ja vaikka ei osuttu samoille väylille huomasin parroista, että ovat vainunneet Pekan liikkeet pienien saarekkeiden toisella puolen.
Kuten taas kuvista näkee, Unski parta jäi viimeisessä trimmauksessa siistimättä. On vaikea välillä käsittää millainen partapehko snakulla voi olla, siitä riittäisi partaa useammalle harvapartaiselle.
Tänään pitäisi käydä jonkinlainen lenkki, huomiselle olemme Martan kanssa suunnitelleet muuta ohjelmaa ja parroilla tiedossa ehkä ansaittu lepopäivä.

2 kommenttia:

Tarja Tervonen kirjoitti...

Ihanat kuvat! Olet kyllä taitava!
Minulla ei kärsivällisyys tahdo riittää kameran kanssa ähräämiseen, asetukset on mitä sattuu ja jälki sitten sen mukaista... No, jospa sitten joskus malttaisi kunnolla vehkeisiin perehtyä ;)

Kiitos Tuula, mahtavan mukavaa ja aurinkoista kevättä!

Tuula Lalli kirjoitti...

Hei Tarja!
Hitsi, täällä on vielä niiiin helkkarin kylmää ettei vielä oikein tarkene kuvata. Ei noi kuvat hääppösiä ole, tuurilla, ennakoinnilla ja kohmeisilla näpeillä napsittuja... lenkkikaverit välillä järjestää hyviä tilanteita ja kevättä odottava luonto ei pääse pakenemaan kameran edestä :).

Oikein mukavaa ja toivottavasti lämpimiä tuulia teille sinne kera auringon toivottelee Tuula