maanantaina, heinäkuuta 01, 2013

Hellettä ja rajuja ukkos- ja sadekuuroja

Helsingin Tuomiokirkko Suomenlinnan lautalta kuvattuna.
Verkkokaupan näköalatasanteelta kuvattu kerrostalon kokoinen loistoristeilijä (?)
 Ihqudaa
 Parrat vauhdissa. Unski

Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman... myös näin merellä.
 Pakolliset pintaväreilykuvat.

 Kumpi aivopuolisko hallitsee sinua - jäljet hiekalla koholla vai kuopalla vai molempia?
Puoliskojen toiminnot:
Vasen                                    Oikea
käyttää logiikkaa                  käyttää tunteita
keskittyy yksityiskohtiin      näkee kokonaiskuvan
faktat hallitsee                      mielikuvitus hallitsee
sanat ja kieli                         symbolit ja kuvat
nykyinen ja mennyt             nykyinen ja tuleva
matematiikka ja tieteet         filosofia ja uskonto
tietää                                     tuntee
tunnustaa                              arvostaa
järjestys/kuviohahmotus      avaruudellinen hahmotus
tietää esineen nimen            tietää esineen toiminnon
pohjaa todellisuuteen           pohjaa fantasiaan
muodostaa strategioita         esittää mahdollisuuksia
järkevä                                 harkitsematon
luotettava                             ottaa riskejä
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Vaikka helteisiin päiviin ei ole vielä kyllästynyt, pieni sade välillä on oikein tervetullutta vaihtelua. Luoja ei taida juuri toivomuksia kuunnella, sillä saimme niskaamme sunnuntaiaamuna kunnon ukkoskuuron rankan sade- ja raekuuron säestämänä.


 Meidän pieni kasvimaa veden vallassa.
 Maanantai-ilta käsillä, kun tätä tekstiä värkkäilen ja haukottelen.
Päivällä ennätin ladata kuvat blogiin, mutta piti keskeyttää ja ottaa piuhat irti seinästä, kun ukkoskuuro lähestyi. Ukkosista ja sateesta olemme saaneet nauttia lauantai-illasta lähtien. Muut kuurot on mennyt nopeasti ohi, mutta sunnuntaiaamuna saimme kunnon rytinän niskaamme, sähköt olivat poikki tunnin verran. Vettä olemme saaneet runsain mitoin ja raekuuro teki muutaman lommon auton konepeltiin. Tänään sateessa oli pieni tauko päivällä ja kävin kuopsuttelemassa koristepensaiden alustoja, laitoin lannoitetta ja ruohonleikkuujätettä.
Paluu arkeen viime viikolla alkoi helteisten päivien merkeissä ja kävimme Pitkänkarin rannassa partojen kanssa ja tekemässä mökillä pieniä valmisteluja. Mökillä on viikonlopulla Pekan suvun serkkutapaaminen, porukka tulee pitkien matkojen takaa – pitää toivoa että säät suosii. Sääskistä ja paarmoista ei ainakaan tule olemaan puutetta.
Olen käynyt tosi hitailla kierroksilla, ukkonen vaikuttaa väsyttävästi ja aiheuttaa päänsärkyä. Pyöräilyä on jatkettu ja partojen kanssa lenkkeilty. Ihqu ei enää pääse pyörälenkille, mutta Unskin kanssa olen käynyt vauhdikkailla pyörälenkeillä. Ihqun kipeä polvi ei menoa haittaa, kun sen pää vie. Ainoastaan kipeän polven on huomannut jalan asettelu istumiseen, makuulle laskeutumisessa ja ylösnousemisessa. Olen ajatellut, että siinäpä formuloi ja viettää niin normaalia elämää kuin mihin on tottunut ja mihin kykenee.
Välillä käy mielessä, että eihän sitä tiedä vaikka meillä on kohta Ihquton huusholli ja se on niin outo ajatus, ettei sitä halua ajatella. Se päivä tulee vääjäämättä ja sitten siihen on vain totuttava… elämään ilman pimpelipompelia.
Tuttava pariskunta, pitkänlinjan koiraharrastus perhe on joutunut lopettamaan viimeisen koiravanhuksen ja ovat tällä hetkellä ilman koiraa. Kertoivat, että kokeilevat millaista elämä on koirattomana huushollina. Nähtäväksi jää, käykö meille samoin kun parroista aika jättää.

Kun viime päivät on mennyt haahuillessa, olen ennättänyt seurata linnunpönttöjen asukkien kuulumisia. Vielä on kahdessa pöntössä kirjosieppoja, emot kuljettavat ruokaa poikasille kiireisinä ja pöntöistä kuuluu poikasten sirkuttavaa ääntelyä. Lomalta palattuamme oli vielä kolmannessa poikasten ruokinta kesken, mutta sen asukit ovat nyt poistuneet pöntöstä.
Naakkaparvi pistäytyi ennen eilistä ukkosta n. 30 linnun parvena nurmikolta etsimässä syötävää, en varmaan ikinä kyllästy kuuntelemaan niiden jutustelua. Varpuspariskunnalla on kolme poikasta, jotka ovat jo lentokykyisiä ja kovasti vaativia – sapuskaa on saatava emolta pian ja paljon. Seurasimme myös lomapaikassa varpusten touhuja, saivat ilmeisesti sapuskansa pöydiltä pudonneista murusista ja ruuan nokareista. Henkilökunta piti kyllä hyvän huolen, että linnut eivät päässeet kokoontumaan herkkupalojen ääreen, kävivät välittömästi hätistämässä linnut pois. Koska lomapaikassa oli kuumaa, linnut kävivät välillä nokkimassa uima-altaiden poistovettä. Pääskysten näimme myös kaartelevan talojen yllä.
Kohta pääsee saunomaan, joten tähän päättyy nyt tämä höpöttely tältä erää kauniita kesäpäiviä toivottaen.

Ei kommentteja: