tiistaina, heinäkuuta 30, 2013

Sadepäivän kunniaksi...

 Ihqudaa


 Unski Oisko selpelkyyhkyn munankuoret?

 …päivitän kuvia 23.7. ottamiani iltakuvia Ihqusta ja Unskista rannalla, jotka unohtuivat aiemmasta blogipäivityksestä.
Marjastusta on jatkettu päivittäin. Nyt marja-astioihin on kerätty luonnon vadelmaa. Hakkuuaukeat joillakin alueilla ovat hehkuneet punaisena vadelmasta. Vadelmat ovat olleet erittäin hyvälaatuista, isoa ja sato on todella runsas. Ei ole yhtään harmittanut vaikka samalla hakkuulla on ollut useampi vadelmanpoimija, marjoja on ollut niin paljon ja sitä on kypsynyt päivittäin koko ajan lisää.
Marjastuspäivät hakkuilla ovat olleet helteiset, vähätuuliset ja itikoita ja paarmoja on riittänyt ihan kiitettävästi. Lomareissulla saatu rusketus on palautunut paahteisilla hakkuuaukeilla ja piikkiset pensaat ovat naarmuttaneet käsivarret. Ötököistä huolimatta olen marjastanut ihan hellevaatteissa – pitihän sitä nauttia auringosta ”koko rahan edestä”.
Parrat eivät ole päässeet hakkuille suuntautuville marjastusreissuille mukaan. Ovat saaneet tyytyä aamu- ja iltalenkkeihin lähialueilla.
Tänään ”pidetää sadetta” sisällä ainakin niin kauan kuin sataa. Hyvä, että on vapaapäiviä marjastuksesta. Se on sitten ihan eri asia, saako tehtyä sisähommia, vai tuleeko päivästä lepopäivä sanan varsinaisessa merkityksessä.
Puolukoiden kypsymistä odotellessa, olemme suunnitelleet sienestysreissua, ensi viikolla olisi tarkoitus suunnistaa kantarelleja etsimään vähän kauemmas.
Soitin aamulla Iin eläinlääkärille ja sain Ihqulle kipulääkekuurin. Ihqun polvi on kipeytynyt viimepäivien metsälenkeillä, kun se on innostunut formuloimaan mättäät pöllyten ja risukot rytisten.
Kipeää jalkaa Ihqu käyttää muuten normaalisti liikkuessaan, mutta ei hypännyt eilen illalla saunan ylälauteelle, normaalisti saunoo aina silloin kun Pekkakin.
Kunhan helle hellittää ja sateessa tulee taukoa, Ihqu pääsee jäljestämään ja esineruutuun, että saa vähän muutakin aktiviteettia. Onneksi tiedossa on siistiä ja vähämättäistä metsäaluetta, jossa Ihqu voi edetä polven pahemmin rasittumatta.
Nyt päivä jatkuu inkiväärimehun teolla ja partojen lenkittämisellä.
Mukavaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja: