keskiviikkona, heinäkuuta 10, 2013

Marjastus aloitettu

 Värikäs auringonlasku jatkui aiemmista kuvista, kun kello oli jo reippaasti maanantain puolella.

 Mustikat on herkkua


 Suht kuiva suo
  Pitkälehtikihokki
 
 Pyöreälehtikihokki
 Hilloja, hilloja

 Maanantain aurinkoisessa ja reipastuulisessa säässä lähdimme läheiseen metsään katsomaan, joko marjasato olisi kypsynyt poimittavaksi. Marjasaaliiseen emme pettyneet, löytyi mustikoita ja hilloja, mutta jos kuvittelimme että kova tuuli pitää hyttyset loitolla, saimme pettyä. Laitoin parroille metsässä hieman ruokaöljyä vähän sinne sun tänne ja parrat saattoivat keskittyä mustikoiden popsimiseen. Kaikki mustikat eivät olleet vielä kypsiä, mutta kypsiä herkullisia marjoja löytyi onneksi ihan tarpeeksi.
Kotiin palattuamme, metsässä väsähtäneet parrat pääsivät päiväunille ulkotarhaan ja me lähdimme eväiden kera etsimään lisää hilloja. Päätimme käydä kokeilemassa onneamme metsäteille näkyvillä soilla ja parin turhan etsimisen jälkeen löysimme hyvän marjapaikan yhden suon reunalta. Aavalla suolla hillat näyttävät olevan jo pääosin ylikypsiä ja varjoisella suonreunalla puolet kypsiä ja puolet raakoja.
Päivän saaliina saimme hieman vajaat ämpärilliset mustikoita ja hilloja, jota voi pitää ihan hyvänä aloituksena. Metsässä näkyi myös paljon pieniä raakoja puolukkaryppäitä, osa marjoista jopa hieman punersi jo. Toivottavasti puolukkasadosta tulee hyvä, mutta saavat ihan rauhassa vielä kasvattaa kokoa – toivottavasti sää suosii puolukan kypsymistä ja pitäähän ensin tulla myös kylmät yöt.
Varasin itselleni myös mansikanpoimintaan ajan ja malttamattomana odotan, että pääsen niitä poimimaan. Tästä se taas lähtee, pakastimen marjoilla täyttäminen JEE – itikoista huolimatta.
Ihqun polvi oli hieman jäykempi marjareissun jälkeen, mutta ei näyttänyt olevan niin kipeä, että olisi tarvinnut kipulääkettä. Ihqu pääsee toistenkin marjareissulle metsää, mutta ei sentään suolle rämpimään.

Eilisen sään perusteella olisi luullut syksyn saapuneen, lämmintä nippanappa +10 ja melkein myrskyinen tuuli sai hytisemään ja etsimään pitkälahkeisia ja –hihaisia vaatteita ylle.
Tänään heräsin aikaisin ja olen saanut nauttia aurinkoisesta ja tuulettomasta aamusta. Päivälle on luvattu sadekuuroja, pitää keksiä jotain sisällä tekemistä tai lähteä kyläilemään sateen ajaksi, että aika kuluisi.
Toivotaan että kesäisiä säitä on vielä jäljellä ja nautitaan niistä!Ei kommentteja: