keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Kesän antimia ja luonnonilmiöitä

 Makeita mesimarjoja.
 Perinteinen mustikkapiirakka.
 Mökkitien kukkasissa käy kuhina. Merenpohjaa.

 Vedestä tyhjä merenranta.

 Kuvattu "kallellaan".


 Tuntemattoman jättämiä hassuja jälkiä.


 Veneväylä - ei veneellä pääsyä merelle.
 Kuvattu "kallellaan".Tervetuloa aurinkoiset ja lämpimät kesäsäät takaisin, on niitä ennätetty jo odottaakin!
Nyt saadaan syysvaatteet heittää ainakin vähäksi aikaa narikkaan ja etsiä ylle lyhythihaista ja – lahkeista vaatetta.
Vähemmällä sateella viime viikkojen marjastus säät ovat olleet kyllä hellettä paremmat. Eilen sään lämmettyä olivat itikoiden lisäksi paarmat kiusana.
Kävin vielä eilen poimimassa merenrannan läheisyydessä mustikoita, josta löytyy vielä hyvää mustikkaa. Lähimetsissä viime viikon sateet ovat huonontaneet sen verran mustikan laatua, ettei niitä voi enää poimia. En ole ihan kaikkia mustikoita itselle poiminut, osan mustikoista olen vienyt tutuille vanhuksille, jotka ei enää pääse itse marjametsään. Mustikoita en suostu poimimaan myyntiin, enkä ota niistä rahaa. Syy siihen on, että poimin mustikat käsin ja hitaasti että en millään pääsisi ns. tienesteille. Inhoan mustikoiden perkaamista ja tuon ne metsästä roskista puhtaina.

Torstaiaamuna lähdemme vihdoin poimimaan mansikoita. 170l pakastin on niin pullollaan mustikoita, mesimarjoja ja hilloja, että jouduin vähentämään mansikoita kolmesta ämpärillisestä kahteen ja niistä kahdesta ämpärillisestäkin osan joudun viemään anoppilan pakasteeseen.
Pekka on keskittynyt mesimarjojen poimimiseen ja myynyt sitten ne yksityisille, meidän talven mesimarjakiintiö on jo täysi ja pakastettuna.
Pitkään puhaltanut pohjoistuuli ”tyhjensi meren” ja sitä piti eilen illalla käydä ällistelemässä Pitkänkarin rannassa. Vedenpinta oli n. 60cm normaalista alempana ja ranta näytti kivi- ja hiekkaerämaalta. Parrat olivat innoissaan ja juoksivat formuloita kaislikon seassa ja hiekka-aukeilla. Mökin veneväylä päätyi hietikkoon, ei olisi päässyt veneellä montaa aironvetoa rannasta. Sää oli uskomattoman lämmin, vielä seitsemän jälkeen illalla mittari näytti +24.
Parrat ovat olleet mukana marjastusreissulla, joinakin päivinä useampaan otteeseen. Lisäksi on tehty aamulenkki lähimetsään ja iltalenkki lähiympäristössä. Ihqu saa olla menossa mukana niin kauan kuin vain pystyy ja ei ole jalassa oireita kivusta. Oikean takajalan lihaksistossa ei ole vielä kuihtumisen merkkejä, ei estä formuloita, ravaamista tai muita aktiviteettia ja liikkumista. Ainoastaan asettautumisessa istumaan ja ajoittain ylösnousemisessa näkee, että polvessa ei ole kaikki kunnossa. Näillä mennään niin pitkään kuin luoja suo, päivä kerrallaan.
Tänään on ohjelmassa valokuvausta, koirien kanssa lenkkeilyä ja iltapäivällä lähdemme veneilemään. Nautimme upeasta kesäsäästä joka hetki ja joka ikisellä solulla.
Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!


Ei kommentteja: