sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2014

Lauantain touhuiluja

Lintujen ruokintapaikalla on vieraillut mustarastas pariskunta ja tässä komea uros, ikkunan läpi kuvattuna. Eivät ole turhan arkoja, mutta en ole vielä onnistunut saamaan molemmista kuvaa.

Lintujen kauhut, ovat heränneet talvihorroksesta ja seuraavat mielellään lintumaailman tapahtumia pihapiirissä... kynsien lyhennys lähestyy. Harakat eivät arkaile kissoja, taitaa olla toisinpäin.
 Lähdimme eilen aamupäivästä rantaan, tarkoituksena paistaa makkaraa nuotiolla jossain tuulelta suojaisessa paikassa. Onneksi lähdimme autolla liikkeelle, sillä näimme heti ensimmäisessä paikassa, ettei jäälle ole mitään asiaa talvikengissä. Merivesi oli korkealla ja käytyämme useammassa paikassa toteamassa vedenvirtauksen rannassa, huristelimme mökille makkaranpaistoon. Mökinrannalla saimme huomata, ettei rannassa jään päälle noussut vesi ole estänyt kaikilta jäälle menoa. Innokkaat pilkkijät olivat liikkeellä kaukana rannasta moottorikelkalla, potkurilla ja kävellen. Jäälle meno on nyt ihan selvästi oikeista jalkineista kiinni.
Lähdimme kotoa häikäisevässä auringonpaisteessa, mutta kun pääsimme mökille, aurinko katosi paksun pilviverhon taakse. Värkkäilimme pari tuntia mökillä, parrat käyttivät tunnin verran hajuaistejaan etsimällä lumeen heitettyjä makupaloja.
Kotiin palattuamme pilvet kaikkosi taivaalta ja aurinko paistoi täydellä terällä.


 Ihqu jäniskoirana jäniksen jäljellä.
Ei sittenkään jäniskoira, jäniksen jälki unohtui jonkin kiinnostavamman hajun vuoksi.

 Ihqu


 Unski
Auringonpaiste innosti lähtemään vielä kameran ja partojen kanssa lenkille takametsään. Emme ennättäneet kulkea edes lyhyttä metsätaivalta lähipelloille, kun aurinko oli taas piiloutunut pilvien taakse.
Emme lannistuneet moisesta, vaan jatkoimme matkaa ja teimme pitkän lenkin metsässä. Heittelin metsäaukealla parroille lumipalloja. Ne innostuivat siitä niin, että kun lähdin jatkamaan matkaa, parrat jäivät seisomaan kovasti pettyneen näköisinä metsäaukealle pitkäksi aikaa. Loppumatkasta aurinko jälleen näyttäytyi, joten palasimme kotiin tyytyväisinä ja väsyneinä.

Varmaan sunnuntain kunniaksi emme ole vielä tehneet mitään päiväsuunnitelmia. Parrat ja kissat nukkuvat tyytyväisinä ruokalevolla, nettiradiossa soi Pop eilen – toissapäivänä.
En ole pitkään aikaan kuunnellut koneella ollessa musiikkia muilta kuin radiokanavilta tai YLE Areenasta. Telkkarista tulee seurattua The Voice of Finland ohjelmaa. Perjantaina parin esityksen kuuntelua häiritsi, kun jännitin parin naisesiintyjän huulipunan leviämistä. Näin taviksen mielipiteeni on, että kaiken kaikkiaan The Voice of Finland ohjelmassa on tänä vuonna esiintynyt todella hyviä/persoonallisen äänen omaavia laulajia. Joidenkin mielestä ne ovat vain tavallista karaoke tasoa – anyway.
Sarille muistutusta, että Game of Thrones neljännen tuotantokauden ensimmäinen jakso esitetään 7.4.2014 C More Series kanavalla klo 22.00!
Varataan hyvää naposteltavaa, lähtölaskenta esitykseen on jo alkanut :)!
Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja: