maanantaina, maaliskuuta 17, 2014

Vihdoinkin kevättalven aurinkoa!


Ii: Auringonnousu tänään 6:31. Auringonlasku tänään 18:24. Päivän pituus on 11 h 53 min.
Aamuaurinko paistaa komeasti, pakkasta -10, hyvä alku päivälle.
Meitä on viime päivinä onnistanut säiden puolesta. Olemme päässeet metsäaukiolla kävelemään kestohangella ja eilen kävimme nuotioimassa Saikanväylällä.
Löysin metsäaukion lenkkipolun läheisyydestä, pitihän se käydä katsomaan mikä loistaa puiden siimeksessä aurinkoisena ja valkoisena. Parrat tiesivät välittömästi mitä kestohangella tehdään, alkoi hurja formulointi aukion laidasta laitaan. Minä nautin kestohangella kävelystä, kävelemällä aukiota edestakaisin. Uskomaton tunne, ympärillä lumeton metsä ja lumisella aukiolla kestohanki, JEE!
Eilen suunnistimme tuulisessa, mutta aurinkoisessa säässä Saikanväylälle etsimään suojaisaa nuotioimispaikkaa. Jää oli suht hyvää kävellä, koska oli satanut hieman lunta jään päälle. Meriveden korkeuden vaihtelut ja lämmin sää oli jättänyt jälkensä pintajäähän. Piti katsoa tarkkaan, mihin astuu, koska paikoin pintajää oli ns. tyhjän päällä. Vaikka ei ollut pelkoa, että putoaa sulaan veteen, ei ole mukavaa edetä jos joka toisella askeleella pintajää pettää. Paikoin pintajään alla oli tyhjää ja vasta sen alla kestävä jää.
Löysimme helposti suojaisen nuotioimispaikan. Aurinko paistoi niin lämpimästi, että pipo, käsineet ja toppatakki nakattiin hetken istuttuamme puunoksalle.
Sillä aikaa kun Pekka viritteli nuotion, kävin kiertelemässä partojen kanssa lähi saarien ympäri. Parroilla oli kiire takaisin nuotiopaikalle, norkoilemaan makkaraa. Nuotiopaikan ympärillä jää oli ohuessa lumipeitossa ja tasaista, heittelin parroille makkaranpalasia ja ruokanappuloita etsittäväksi. Saimme rauhassa nauttia omista paistetuista makkaroista ja parroilla oli tekemistä.
Tänään olisi suunnitelmissa lähteä uudelle makkaranpaistoreissulle aamupäivästä, ei voi olla käyttämättä hyväksi näin komeaa kevättalven päivää. Siunattua hulluutta nauttia siitä, että vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämpimät säät eivät jatkuneet. Saamme nauttia entiseen tapaan jäällä kulkemisesta ja auringosta, ainakin hetken.

Ei kommentteja: