maanantaina, heinäkuuta 07, 2014

Sunnuntaista maanantaihin

Kuvat lauantaiselta metsälenkiltä.
Kaivattua sadetta saatiin vihdoin kolmen päivän ajan, aika-ajoin tosi reippaasti.
Eilen lauantaina metsälenkillä ennustetut helteiset säät oli jo aistittavissa, vaikka aurinko viipyili vielä pitkiä aikoja pilvien takana. Metsälenkillä on pidettävä hyvää kävelyvauhtia yllä itikoita paetakseen, ei niistä kokonaan eroon pääse, itikoita riittää ja riittää. Niitä piti viuhtoa aina välillä lehtipuun oksalla pois niin itsestä kuin parroista.
Metsänsiimeksessä parroilla riitti vauhtia, Ihqu intoutui oikein urakalla härnäämään Unskia formulointiin.
Suloinen sunnuntai, oikea kesäpäivä, aurinkoa ja lämpöä tulvillaan on jo puolessapäivässä. Lämpö saa touhuilemaan kaikenlaista pihalla. Sisäpihan nurmikon olen jo leikannut, parrat odottavat pesua ja trimmausta. Ajattelin pestä parrat pihalla, pesuhuoneen hanasta on vedetty jo pitkä vesiletku pihalle. Parrat aavistavat jo ihan selvästi, millaisia suunnitelmia niiden pään menoksi suunnittelen.

Niinhän siinä kävi, että aloitin kirjoittelun sunnuntaiaamuna ja jatkan tätä maanantaiaamuna. Eilinen hellepäivä veti oleskelemaan ja touhuamaan ulkona. Pitäähän sitä nauttia näistä harvoista hellelukemista ulkosalla. Parrat pesin suunnitelmien mukaan pihalla ja Unski menetti trimmauksessa ylikukkineen turkkinsa. Ihqu pääsi vähällä, siistin siltä vain tassut, lipan ja korvanlehtien ylikasvaneet karvat. Ihqulla on niin niukka karva, että en tehnyt sille edes konetrimmiä. Päällyskarvaa olen siltä silloin tällöin nyppinyt pihalla.

Sunnuntai-kuvia. Ihqudaa ottaa aurinkoa.
 Parrat pestyinä.


 Unskin kukkiva look ennen trimmausta.

 Ihqudaa ennen siistimistä.

 Ihqudaa vilkuilee, mitä Unski touhuaa... se etsii käpyä.

 Taiteilija tehnyt työtä, Unski trimmattu. Paraa kynitty vielä enemmän, näiden kuvien jälkeen.

 Ihqu kaunokainen, siistimisen jälkeen.
Ei kommentteja: