keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2014

Kuvaterveisiä Raahesta ja kentänreunallaSunnuntaina jännitettiin urakalla, kuinka Päivi&Winni ja Sari&Ira PK kisat sujuu. Vaiherikkaiden tapahtumien ja pitkän päivän jälkeen saimme juhlia Päivin ja Winnin JK1 koularilla - tulosta ja harmitella Sarin ja Iran jäämistä nippanappa ilman koulari tulosta. Jos kisaajat jännittävät koesuorituksen aikana, niin varmaan enemmän me katsojat ja kannustajat jännitettiin kentän reunalla ihan loppuun asti. Tulihan se taas huomattua, että koira tai ohjaaja ei ole kone ja siitä johtuen liikesuorituksiin voi tulla omia sovellutuksia. Oli todella hienoa katsoa tehokkaita, eleettömiä ja täsmällisiä suorituksia. Joukkoon mahtui myös vähemmän vauhdikkaita suorituksia, kukin tamplaa tyylillään. Eniten ilahdutti Päivin ja Winnin hienot tottissuoritukset, vaikka parissa liikkeessä sattui kisajännityksen piikkiin tapahtunutta kömmähdystä, joista johtuen piti jännittää loppupisteitä ihan loppuun asti. Ansaitusti Päivi ja Winni sai esim. seuraamisista täydet pisteet... oli se niin hienoa katsottavaa. Tässähän ihan hyvät laatusanat loppuu kesken :), on vieläkin niin hyvä fiilis.
Sitten haluan ehdottomasti mainita kisan tuomarista Sami Isopahkalasta, että hän arvosteli tottissuoritukset todella asiallisesti ja tasapuolisesti. Suoritusten miinuksia kertoessaan, ei arvostelussa ollut havaittavissa minkäänlaista keljuilua, ilkeilyä tai muuta asiaan kuulumatonta. Niinhän tuomarin tulee tehdäkin. Valitettavasti on tullut nähtyä ja kuultua, että joillakin tuomareilla arvostelu menee henkilökohtaisuuksiin, ilkeilyyn tai muuhun asiaan kulumattomaan sanailuun, ihan sen perusteella miten ohjaajan pärstäkertoimeen tuomari suhtautuu ja onko tuomarilla ns. hampaankolossa jotain ohjaajaa kohtaan.
Sunnuntai-illan kruunasi Aleksin grillaamat pihvit ja kroksit jalassa tehty pitkä lenkki pitkin ja poikin peltoja ja metsäteitä. Loppumatkasta saimme kunnon vesisateen niskaamme ja näimme komean sateenkaaren taivaalla. Mielialat kisapäivän jälkeen olivat vielä niin korkealla, että läpimäräksi kastuminen ei haitannut ja mieli oli hyvä melkein öiselle lenkille päässeiden koirien puolesta. 

Kävin tänä aamuna heti herättyäni koirien kanssa metsälenkillä, koska oli ennustettu päiväksi sadetta ja samalla reissulla tuli tehtyä myös kauppareissu. Olin kaupan kassalla vielä niin unisen näköinen, että yritin vakuuttaa tutulle kassalle käyneeni jo aamulenkillä.
Kunnon vesisade on todella tervetullut. Maa on tosi kuivaa, niin että osa aitapensaiden lehdistä kellertää, nurmikosta on jäljellä ruskea korsi ja joka paikka pölisee. Viikonloppu ja alkuviikko oli Iissä aurinkoinen ja lämmin, mutta tänään on ihan eri säärintama vallalla. Pohjoistuuli tuivertaa ja kaivattu vesisade kastelee.
Ihqu sai tulehduskipulääkettä puolikkaalla annoksella viikon ja nyt on takana melkein viikko ilman kipulääkettä. Onhan toi takajalan polvi ihan selvästi jäykkä, mutta vaikka seuraan Ihqun liikkumista tosi tarkalla silmällä, ei ole havaittavissa että sillä olisi kipuja. Pihalla ollessamme Ihqu tuo käpyjä nakattavaksi, hyppii ja pomppii. Lenkillä Ihqu himputtelee innokkaana hajujen perässä, kotona seuraa tarkkana tapahtumia ja tepastelee jääkaapille menijän perässä.
Vesisade kotiutti myös likomärän Noitanokinenän sisätiloihin. Se oli niin märkä, että antoi kuivata itsensä talouspaperilla. Kissat ovat kantaneet ahkerasti pyytämiään myyriä, hiiriä ja päästäisiä näytille. Harakanpoikaset ovat seuranneet kissoja saaliineen herkeämättä, sillä kun kissa laskevat saaliin pihalaatalle, lehahtaa paikalle harakka joka nappaa saaliin, eivät välitä edes ihmisten paikallaolosta.
Olen seurannut tiiviisti lintujen pesinnän etenemistä. Kirjosiepon ja hömötiaisen poikaset ovat jo lähteneet pesistä. Talitiaispariskunta ruokkii vielä ahkerasti kovin äänekästä pesuetta. Toivottavasti tämänpäiväinen kovatuulinen ja sateinen sää ei haittaa poikasten ruokintaa.

Kuulin sunnuntaina niin hienoja ja uusia termejä koirankoulutukseen liittyen, että innostuin googlettamaan asiaan liittyen. Löysin sivuston Kennel Haus Riback, jossa oli vanhoja artikkeleita (ei vielä museoikäisiä) aiheesta. Olisikohan nyt niin, että ihan perusasiat ei juuri ole muuttuneet, niille keksitään vain hienolta kuulostavia uusia termejä. Siinä menee ainakin tällainen yksinkertainen blondi sekaisin, jos pitäisi muistaa ja hallita uutta termistöä. Koiran koulutuksessa on jo ihan riittävästi hallittavaa, jos pitää perusasiat mahdollisimman yksinkertaisena jää enemmän aikaa koiran kanssa touhuamiselle ja kouluttamiseen.

Vaikka tämä sateinen (kunnon syyssää) päivä on mennyt koneella istuen, niin omatunto ei soimaa, kun kävin heti aamusta partojen kanssa lenkillä. Ovat nyt tyytyneet seuraamaan rauhallisesti touhuiluja ja pistäytyvät välillä ulkona vesisateessa.
Sain päivitettyä kotisivuille linkit ja sekalaista -sivut. Lisäsin linkkejä ja poistin tai päivitin jo olemassa olleita.
Oikein mukavaa lämpenevää viikkoa!

Ei kommentteja: