sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

laajakaista tökkii...

... mutta ensin kuvatekstiin. Olimme eilen (lauantaina) Anne-Marin, Aunen ja Ihkun kanssa lenkillä altaalla. Ihku sai olla nyt eka kerran "vieraan koiran" kanssa lenkillä ilman laumaa ja hienosti meni. Ihku ja Aino tulivat erinomaisesti juttuun ja formuloivat sata lasissa.
Ihku on vähän "tynnyrissä kasvatettu", on saanut palloilla enimmäkseen oman porukan kanssa, mutta eiköhän sen kanssa vielä ennätä touhuilla ja sivistää ihan henk.kohtaisesti.
Mutta tuohon laajakaistan nopeuteen, perjantaista asti tuleva siirtonopeus on tökkinyt.. .ei edes alkuaikoina ole ollut näin surkea... ei viitti juuri netissä käydä. Olen nyt mittaillut nopeuksia ja pitää ottaa Soneraan yhteys, jos ei palaudu entiselleen...
Lemmikkirintamalla on tapahtunut muutoksia, Killi kattelee pilvenreunalta, on tähtenä taivaalla - helpotus varmaan Killille - ainakin meille.
Haaparannan reissulta tuli mukana toissaviikolla Pusukalan poikanen - sai kodikseen Tomin huoneen akvaarion. Nyt on molemmissa akvoissa touhukas pusukala.
Kaloissa pitää tehdä harvennusta ainakin hurjasti lisääntyvien Plätyjen kanssa -olen jo lopettanut yhden uroksen ja en ole varma muista uroksista... kumpia ovat - naaraat saa jäädä. Sitten Palettikaloista saa urokset lähteä - naaraskanta saa riittää. Olen varmaan tehnyt akvaarioiden kanssa perus-aloittelija-virheen.. pitää olla uroksia ja naaraita joka lajista. No, kantapään kauttahan asioita parhaiten oppii.
Tänä aamuna menimme ulos just sopivaan aikaan.. klo 7.00. Tursake oli saanut jostain kiinni ison harmaan linnun (olisko ollut Kuovi) ja kun koirien kanssa pölähdimme pihalle Tursake päästi linnun irti ja lintu lähti välittömästi lentoon ainoastaan pari pientä höyhentä jäi leijaileen tapahtumapaikalle.
Olen mielessä suunnitellu ja Pekallekkin kertonut, että kissoille pitää tehdä ulkotarha ja se vain vahvistui aamulla. Tursake näyttää olevan linnunpyytäjä, Noitanokinenä ei pyydä mitään koska on läski (vähän laihempi jo nyt) ja tottunut odottamaan valmiita saalita. Molemmat kuitenkin joutuvat häkkiin päivisin, jos sellainen saadaan tehtyä. Huonompi vaihtoehto kissoille olisi joutua kesäksi täysin sisäkissoiksi.
Niin ja toinen pieni rahalahjoitus tehty Oulun Eläinsuojeluyhdistykselle - en ole unohtanut päätöstäni :).
Tänään olisi tiedossa sisähommia, lenkkeilyä, akvasiivousta ja olisi kiva jo hengitys suojaimen kanssa vähän rapata pihaakin, mutta taidan odottaa vesisadetta ensin. Nyt pihalla ei ole kuin havunneulasia ja käpyjä.
On luvattu, että sää lämpenee ja sormet syyhyten odotan milloin pääsen kunnostamaan konnien ulkoaltaan, että pääsevät kesän viettoon... odottavan aika on pitkä..
Oikein mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!
Ei kommentteja: