maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Noh niinh...lentsu sairastettu..

sitä kuulutaankin sitten tavallisiin kuolevaisiin, kun "kerran kymmenessä vuodessa lentsu" on takana :). Ja varmistu sekin, että minä sairastan lentsua nukkumalla.. ihan kevyesti tuli nukuttua kellon ympäri. Onneksi sai rauhassa nukkua, kun Pekka oli kotona pitämässä huushollia pystyssä. Niin ja ns. pitkä töistä vapaa viikonloppu (to-su) meni sairastellessa.. sitä sanotaan että tunnolliset työntekijät sairastaa vapaapäivinään... hehheh!

Ja mitä tulee tähän kevään kauniiseen ja lämpimään säähän täällä Iissä.. vettä tulee kuin aisaa - vedenpaisumusta pukkaa - lämpötila muutaman asteen plussanpuolella ja eilen oli niin karsee tuuli, että auringon lämpö ei päässyt vaikuttamaan. Pisteenä iin päälle illalla alkoi pätkiä sähköt - ensin Iissä aika harvinaisesti heti kerralla sähköt pois yhtä jaksoisesti tunnin verran. Sitten alkoi tutumpi pätkiminen, sähköt pätki useita kertoja jopa minuutissa, puhumattakaan tunnin aikana. Sai olla sydän kurkussa kestääkö akvaarioiden suodattimet, puhumattakaan muista laitteista... kele nyt tekis kirjoittaa painokelvotonta tekstiä... mut antaa olla - illalla kasvoi kyllä sarvet päähän ja pikkusen tuli tupistua.

Muuten kevät etenee todella kitusesti, pikkusen pihan nurmikko vihertää, pihakoivussa ei ole edes hiidenkorvia vielä - se on kyllä vanha koivu liki 100 v. Kuulin viimme viikolla että koivun ikä on n. 60 v. Pihlajissa näyttää olevan jo lehdet hiirenkorvalla. Mutta lämmöstä ei voi vielä todella puhua ollenkaan.
Mun piti saada kuitenki eilen puhdistaa konnalandia ja eka kerran piti olla kunnolla vaatettunut ja kengät jalassa. Konnalandia on niin lämpimässä nurkkauksessa, että normaalisti siellä touhutessa tulee hiki... ei tullu eilen, mutta allas on nyt puhdas ja toivottavasti saan sinne tänään konnat päiväksi - edellyttää että lasken altaaseen lämpimän veden.
Koiruuksilla kävi eilen nuori sakemanni-joloppi Edi kylässä ja se varmaan pelasti kaikkien päivän koska ei käyty lenkillä. Wilma ja Lisa piti kyllä laittaa hetken kuluttua häkkiin olivat niin tiukkapipoja, ihan selvästi näki niiden päässä tiukat nutturat - eivät olisi antaneet kenenkään leikkivän Edin kanssa. Muorit pörräs Edin kimpussa ja Ihkudaa kiljaisi silloin tällöin tosi tyttömäisesti, kun leikkivät Edin kanssa. Ei saanut Edi Ihkua kiinni formulaleikissä.
Ja minun pitäisi löytää itsestä nyt se kadoksissa ollut itsekuri.. vai miksi sitä sanotaan.. olen jo monta päivää polttanut vain 1-4 tupakkaa päivässä... enkä yhtään tupakkaa kerralla kokonaan. Jos löydän itsestäni itsekuria ja -kontrollia tarkoitus olisi lopettaa tupakointi parin viikon sisällä kokonaan. En halua käyttää ollenkaan nikotiinikorvaustuotteita, vaan vähentää tupakointia niin, että se alkaa maistuun suussa paskalta ja jää sen vuoksi pois. Niin lopetin silloin joskus aiemminki ja lakko piti 13 vuotta. Nyt tosiaan riittää kun vetäsen parit savut ja tumppaan. Pitää yrittää olla fiksusti, eilen sovimme Pekan kanssa että kiinnitetään pikkasen huomiota siihen mitä syömme... kasvisruoka kutsuu taas.

Mut tässä on lätisty jo niin paljo, että paranemaan päin ollaan selvästi.
Lämpimämpää päivää mitä Iissä, teitille kaikille.

Ei kommentteja: