maanantaina, toukokuuta 07, 2007

laajakaista tökkii...

Eilen illalla vierailin Soneran sivulla kyllästyneenä laajakaistan hitauteen - oli varmaan jo sarvet päässä -, luin häiriötiedotteita ja "löysin" ladattavan avustajan. Latasin avustajan ja se tarkasti, että yhteys on Ok. Samainen avustaja kertoi eri vikoja ja niiden syitä. Löysin sieltä aiheen laajakaistan hitaus ja yhtenä syynä oli piuha.
No minä tutkiin piuhoja ja eiköhän yksi piuha, joka on yhdyskappaleen ja seinän välillä ollut ihan seula. Ihme että siitä menee yhtään dataa läpi.
Kävin kaikki varastot ja nurkat läpi, löysin yhtä seuloja piuhoja, josita yksi toimii vähä paremmin.

Nyt pitää vaan löytää piuha, joka on ehjä... tuskin on Iissä myytävänä...
Jaa, ja kuinka piuha on seulaksi muuttunut... kissan- ja koiranpennuilla lienee ollu naskalinsa asialla ja piuhat on todella vanhoja.
Näin jälkeenpäin ajateltuna oli hyvä että vika ilmeni viikonlopulla - muuten olisin soittanut Soneran asiakaspalveluun ja vähemmän ystävälliseen sävyyn. Lisäksi Soneran sivuilla - jotka kieltämättä on vähän sekavat - löytyy ohjeita ja neuvoja... jos vaan löytää niitä. Ensimmäisenä tulee vaan aina mieleen, että puhelin käteen ja tulikivenkatkuista palautetta - pitää alkaa laskeen kymmeneen ja yrittää löytää apua itsekki... jos vaan netti pelaa.


Mukavaa maanantaita!

Ei kommentteja: