keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Tapahtumia ja kuvia.....

Kuva: Raasakan kaunis maisemointipato... vai mikä lie viralliselta nimeltään...perjantai-iltana ennen harjoituksia.
Kuva: Tukkijätkiä veneessä ja tukilla perjantai-illan harjoituksissa.
Kuva: Perjantai-illan harjoituslasku.
Kuva: Lauantai kilpailulasku.
Kuva: Joukkuesoutu Iin kunta / elinvoimapalvelut.Kuva: Belgianpaimenkoirien rotumestaruuskisat 5.-6.7.2008 Kiimingin Tassutörmällä, kuva sunnuntain palkintojen jaosta.
Kuva: Mehiläinen... kai...niitä pörrää satoja koristepensaan pienissä kukissa.
Kuva: Kikka ja Nalle fiilistelee - kuva Anna.
Viikonloppu meni kahdessa täysin erilaisessa tapahtumassa. Perjantai-iltana olin katsomassa Kuningasjätkä tapahtuman harjoituksia Iin Raasakankoskella. Oli tarkoitus olla pystyttämässä telttaa. Tuuli sen verran kova, että pystytys päätettiin jättää seuraavaan päivään.
Lauantai-aamuna suunnistin auton nokan Kiiminkiin Tassutörmälle talkoolaiseksi Belgianpaimenkoirien rotumestaruuskisoihin. Lauantaina eräs miespuolinen kisaan osallistuja kilpaili musta puku päällä, kravaatti kaulassa ja nappaskengät jalassa, sen kunniaksi että kyseessä oli hänen ja koiran 50:s kilpailu - koiruus on 10 vuotias :)! Sunnuntaina heillä oli sitten 51:s kisa - on siinä esimerkkiä kenelle tahansa.

Lauantain iltapäivällä suunnistin takaisin Iihin Raasakankoskelle Kuningasjätkä 2008 tapahtumaan, joka järjestettiin nyt viidennen kerran... aiemmin en ole ollu tapahtumassa, kun ei ole kiinnostanu. Voi voi, paljosta olen jäänyt vaille. Tapahtumassa oli tosi hyvä henki, vaikka sää oli tosi epävakainen sadekuuroineen. Sadekuurot karkoitti katsojat vähiin tapahtuman edetessä, mutta kilpailijoilla ja järjestäjillä oli hyvä henki ja tsemppi päällä, jota ei sade haitannut. Ne ajat on jääny kauas kauas taakse, jossa katsojat ovat varustautuneet kunnon sadesään varusteilla ja seuraavat tapahtuman loppuun asti vaikka niskaan tulis vettä kaatamalla. Nyt katotaan kalenteriin - ei ulos, kotoa lähtiessä.
Päätin, että jos vain mulla ens vuonna henki pihisee, lähden ehdottomasti kattomaan tapahtumaa. Ainoa miinus tapahtumaan liittyen on tapahtuman sivujen toteutus Iin kunnan sivuilla http://www.kuningasjatka.fi/sivu/fi/ helkkarin pieni rullautuva sivunäkymä ja sitten tuohon sivun rullaus nopeuteen ei itse pysty vaikuttamaan - kun vie hiiren rullauspalkin ylä tai alanurkkaan niin se rullaa, rullaa ja rulla....

Sunnuntai-aamuna suunnistin taas Tassutörmälle, jossa jatkui belkkareiden kisat. Palkintojen jako vietiin läpi sateessa, muuten sää oli pilvipoutainen.

Eilen oli jälleen jakopäivä ja kesken jaon autosta simahti lämmityslaitteen puhallin - ilmeisesti paloi, koska autoon tupsahti sinisenharmaata savua joka haisi pahalle. Minulla ei heti ollut hajuakaan mitä tapahtui, ensin tarkistin palaako autossa joku. Vasta myöhemmin huomasin, että puhallin ei toimi, jolloin tarkastin sulakkeet läpi - niissä ei ollut vikaa. Seuraavaksi tietenki soitin Pekalle, että mikä ...kele tätä autoa nyt vaivaa :). Toi soitto Pekalle on vakiokäytäntö aina kun jossain mättää... oli Pekka sitte vaikka toisella puolella Suomea... juu... pitäähän sen tietää ja saada selvää minun ärräpäisestä selityksistä.... kummasti aina helpottaa... ainaki itteä.
Anna kävi Nallen kanssa maanatai-iltana ja Kikka oli aivan elementeissään. Tykkäs kovasti nujuta pennun kanssa. Ihku jäi kolmanneksi pyöräksi ja pyöri ympärillä kateellisena. Wilma toi ilmi selvästi, ettei sitä kakarat kiinnosta.

Kävin eilen illalla aikaisin nukkumaan ja tänään heräsin jo 6.30. Selkä hakee taas paikkaansa - kuten aina jaon jälkeen. Nyt ei tarvi sentään tuolin varassa kävellä, kuten viimmeksi. Ulkona sataa vettä kaatamalla ja on satanut varmaan koko yön. Viimmepäivien lämpötilat on ollu syksyiset - muutama aste lämmintä ja vettä sataa. Odottelen edelleen hellettä, että tarkenis pestä matot.
Nyt venytteleen roppaa, että saa tämän päivän käyntiin ja pääsis liikkeelle.
Jouhevaa päivän jatkoa ja Tanjalle mukavia lomapäiviä :)!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti mehiläinen...kai... kuvaan: etsin kuvia mehiläisitä ja törmäsin tähän, ei ole mehiläinen vaan kimalainen:)

Tuula Lalli kirjoitti...

Kiitos tarkennuksesta :)! Onneksi sentään laitoin ton "kai".
Meillä noita pörriäisiä riittää joka lähtöön ja toivottavasti saan joskus kuvan myös mehiläisestä. Toivotaan kukkarikasta kesää.
--
Tuula