sunnuntaina, elokuuta 24, 2008

Sunnuntaiaamua!


Kuva: Auringonlasku altaalla.Kuva: Kalastaja altaalla.
Kuva: Poro jolkottelee, kuvattu auton ikkunasta Yli-Iin tiellä.
Kuva: Sateenkaari ja lehmiä laitumella, kuvattu Yli-Iissä.
Kuva: Paten pentu - yksi kymmenestä.
Heräsin kuuden aikaan ja tuntui että pahasti kesken unien, ei ku ylös mielessä rästihommat. Nyt on koirien kanssa ulkoiltu, kahvia juotu ja koiruudet nukkuvat odottaen ruokaa. Kaiuttimista kuuluu vaihteeksi Tapani Kansan Argentiinalaisia tangoja.
Niin on viikko taas kulunut, että viuhka vain korvissa kuuluu. En tiedä miten tuo aika menee nykyisin niin nopeasti, ettei viikosta jää juuri mitään muistoja.... no ei tilanne vielä ihan niin paha ole - aika menee vain niiiin nopeasti.
Maanantaina Iissä jyrisi ukkonen ihan tolokusti, ukkosilma tuli mereltä ja se tietää aina kunnon jyrinää. Vettä satoi ihan kaatamalla ja en ennättänyt suojata ulkona kuivumassa olevia mattoja... saivat kunnon huuhtelun.
Onneksi perjantaina oli iltapäivästä aurinkoista ja lämmintä, että sain isoimmat matot kuivaksi. Vielä olisi neljä mattoa ulkona ja pitää varmaan raahata ne saunaan kuivumaan, etteivät mätäne narulle.
Käytiin viikolla yhtenä iltana Piksun ja Lisan kanssa altaalla lenkillä. Ensin oli tarkoitus kuvata Lisan pentuja, mutta niillä oli uniaika joten yritetään tänään paremmalla onnella. Kikka ja Lisa taisivat nähdä toisensa eka kerran, mutta ei ollut mitään ongelmia.
Eilen kävin kuvaamassa naapurin neljän viikon ikäisiä sakemannin pentuja ja kyllä olivat reippaita ja suloisia. Minulla on tällä viikolla ollut kaikenlaisia projekteja, joten Anna ja Johanna ovat käyneet kävelemässä koiruuksien kanssa. Eka kerralla pääsivät lenkille Kikka ja Ihku, eilen oli Ihkun ja Wilman vuoro. Aivan ihania noi "koiratytöt"!!!!
Eilen illalla ajeltiin Anna-Maijan, Saran ja Turbon kanssa mutka Yli-Iissä. Haettiin pari sohvaa 3- ja 2 istuttavat - siniset. Nyt meidän pienestä kämpästä löytyy ainaki sohva per koira. Kikka ei oikein ole sohva koira, yöllä kyllä kelpaa mun kainalo... siinä oli Ihkulle ja Wilmalle pieni ressin paikka, kun Kikka hyppäs makkarin sänkyyn.
Kun kissat ovat sisällä Kikka joutuu Tomin huoneeseen, jossa sillä on oma sänky ja oviaukkoon laitetaan este. Kissat ovat pikkuhiljaa tottuneet Kikan läsnäoloon ja tepastelevat suht vapautuneesti sisällä, kun Kikka on esteen takana. Yhtenä iltana minulla ei ollut valoja kuin telkkarissa ja aukaisin pesuhuoneen oven, välittömästi alkoi kuulumaan Kikan tassujen sutimisääniä ja rallia leivinuunin ympäri. Tursake oli livahtanut ovesta ja Kikka sattui makaamaan eteisenlattialla... ajojati oli valmis. Kun sain laitettua valot, Tursake livahti takaisin pesuhuoneeseen Kikkaa pakoon. Tilanne rauhoittui, kun komensin Kikan kamariin ja Tursake pääsi turvallisesti häntä pörheänä tassutelemaan huusholliin.
Tursake tuo melkein joka yö saunan lattialle pyydystetyn hengettömän päästäisen... onneksi hengettömän. Siinä on ihan tarpeeksi, että raadon saa toimitettua likakaivoon. Ei kannata edes ajatella mitä tapahtuis, jos otus olisi hengissä ja kipittäisi vastaan, kun oven aukaisee.... korkea C tulis takuu varmasti.
Saunasta puheenollen, meillä on ollut tänä kesänä muurahaisongelma - eka kerran. Muurahaisia ilmestyy aika-ajoin valtavat määrät, on pieniä siivettömiä tai isompia siivellisiä. Muurahaisia kuhisee välillä niin paljon, että minä meinaan saada "näppyjä". On hankittu myrkkyjä jos minkälaisia... mutta kun saa tuhottua yhden parven, ilmestyy toinen.
En tiedä onko syynä tänä kesänä tehdyt viemäröintityöt - jotka ovat edelleen tällä kylällä kesken. Saunan ikkunaa pidetään auki, koska kissat kulkee sieltä sisälle. En olis koskaan uskonu, että muurahaiset aiheuttaa minussa niin voimakkaita inhon tunteita. Olen aika varma, että kun "maailmanloppu" tulee, henkiin jää rotat ja muurahaiset :).

Pekka lainas isältään Sotavuosien konsteja ja korvikkeita-kirjan. Lueskelen sitä aina silloin tällöin. Kirjassa lukee muun muassa etikasta "Etikka on erinomainen aine ikkunoiden pesuvesissä. Etikkasuolaseos sopii paitsi kuparin myös sinkkiastioiden puhdistamiseen. Arkaväristen vaatteiden huuhteluveteen sekoitetaan etikkaa ja sitä voi käyttää myös hiusten pesuun."
Itse käytän etikkaa "hajunsyöjänä" auton sisätilojen pesuvedessä. Olen kuullut joskus sanottavan, että etikka huuhteluvedessä kirkastaa värejä ja estää värien irtoamisen... mene ja tiedä.
Sain viikolla aloitettua Wilman nyppimisen, se on vielä pahasti kesken, joten pitää istahtaa kattoon Sydämmen asialla eilistä uusintaa ja jatkaa nyppimistä. Wilman kuontalo on jo melkoisen tursakkeena, pikainen siistiminen olisi ajankohtainen. Turbo pitäisi ottaa myös käsittelyyn, ei sitä enään nauramatta voi katella on niin mainion näköinen Dumbo-korvineen.
Annoin tässä välissä koirille ruuan, saivat extrana keitettyjä kananmunia ja tuskin malttoivat odottaa, että saavat kupit nokan eteen.
Tänään olisi ohjelmassa rästihommia koneella, Lisan pentujen kuvaamista, Juhon synttärit, toimituksen siivousta ja lenkillä pitäisi myös käydä.
Muuten... tällä viikolla on ollut aivan ihania lämpimiä elokuun iltoja... kyllä elämä on ihanaa :).
Oikein mukavaa sunnuntaipäivää, joka valkeni ainakin täällä Iissä pilvisenä ja lämmintä on plus 12 astetta.

Ei kommentteja: