lauantaina, joulukuuta 27, 2008

Joulun jälkeistä aikaa...

Kuva. Hautuumaa.
Kuva: Kynttilät edesmenneitten muistoksi.
Kuva: Aurinko nousemassa.Kuva: Kauniita pilvenhattarakiekuroita.Kuva: Pieni lintu keskellä virtaa.Kuva: Heijastus veden pinnalla.
Kuva: Kamuni Kikka aatoksissa.
Kuva: Istutaan sitte, kun kerta käsketään.
Kävelimme Joulupäiväniltana Pekan ja partojen kanssa mutkin Iin hautuumaalla. Tapoihini ei kuulu hautuumaalla käynnit - no en ala tässä elämänkatsomustani setvimään... nyt oli vain tarkoitus kuvata kynttilävalaistusta hautausmaalla. Aattoiltana olisi palavien kynttilöiden määrä ollut runsaampi, mutta kyllä palavia kynttilöitä riitti vielä joulupäivän iltanaki.

Tapaninpäivä valkeni todella kirkkaana ja leutona, ihan kuin olisi kevät saapunut yhdessä yössä. Aikani ulkoilmaa haisteltuani oli "pakko" lähteä potkurilenkille,otin Kikan mukaan. Kikalla meni melkein koko lenkki opettelussa kulkemaan potkurin vierellä - liekö koskaan päässyt potkurin vierellä jolkottelemaan. Ei ollut ainakaan pelkoa, että se vetää ja itse saa seisoa vain jalaksilla... ei, kyllä Kikka jolkotteli vierellä ja parempi niin, että jouduin itse tekemään työn päästäksemme eteenpäin. Ei enempää eikä vähempää kiersimme ns. Asemanlenkin - reippaasti yli 10 km. Välillä kuvasin Voimalaitoksella ja Aseman sillan lähistöllä. Ilma oli kuin linnunmaitoa ja aurinko paistoi hetken.... oli huikaisevan kirkasta.
Kuvaamisessa sattui sellainen moka, että iso-arvo oli jäänyt edellisillan säätöihin - yökuvauksen. Kuvat on vähä rakeisia, mut minkäs teet enään. Loppupäivä meni lorviessa ja nukkuessa pikkutirsoja.
Jälleen tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Aamulla heräsin kovaan selkäkipuun, koko alaselkä oli tulessa. Muutama tunti piti hipsutella ja yrittää venytellä, viimein oli pakko ottaa puolikas kipulääke. Nyt voin sitte istua hetken tietsikan ääressä.
Pekka ja Tomi lähti käymään Haaparannassa, minä jäin suosiolla pois. Autossa istuminen ei ole nyt herkkua, puhumattakaan että kävelisin ihan ilokseni kattelemassa turhuuksien turuilla. Pekka on kova poika "soppaileen" - ei se välttämättä osta mitään, kunhan kattelee. Onneksi Tomi lähti mukaan sille kaveriksi, pääsee Pekkaki vähä rentoutuun.
Vein Ihkun ja Kikan häkkiin ja nyt vois kokeilla pikku tirsoja... pitäs kyllä imuroida, tehdä akvaariorutiineja, työhommia ja olen aikonut pyhittää galsussa oloon 3h pyhien aikana... no onhan tässä vielä pari päivää armonaikaa noille kaikille hommille. Sais ensin selän edes jonkinlaiseen kondikseen.... sillä istuminen päättyy tältä erää.
Notkeaa päivän jatkoa!

Ei kommentteja: