keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Pitkän yöunen jälkeen...

Kuva: Mun uudet lipposet - krossit - nimi noin koska eivät ole aidot crossit.
Kuva: Annan kuvaamana toimituksen ikkunatähti.
Kuva: Iltakuva torin laidalta. surullisenkuuluisa joulukuusi.
Kuva: Iin kirkko iltavalaistuksessa rannan suunnasta.
Kuva: Iin kirkko iltavalaistuksessa Huilingin suunnasta.

Olo hieman tukkoinen ja selkä kenkkuilee - ei siis mitään uutta olotilassa. Eilinen jako ohi, jaon jälkeen migreeni jota parantelin koko illan nukkumalla. Päälle pitkä yöuni ja tuttu rusinainen olotila taattu.
Eilen illalla piti käydä kaupassa ja otin koiruudet ja kameran mukaan. Testailin millaisia kuvia saan pimeässä ilman salamaa.
Kuvasin autossa istuen torin laidalla olevaa surullisen kuuluisaa joulukuusta. Kuusi itsessään on komea ja korkea, mutta ne valot.... yläosassa tiheä valoverkko, joka on liian tiukka - se on väkisin vedetty kuusen päälle (ainakin antaa sellaisen vaikutelman) ja osa verkosta on pimeänä. Alaosassa on harva valoverkko ja siitäkin on osa lampuista pimeänä... hävettää.
Valopylväissä on kauniit valojoulukoristeet ja niistäkin on suurin osa lampuista pimeänä - koko joulukomeus kuvastaa kyllä tosi hyvin tätä Iin touhua.
Sit kävin kuvaamassa Iin kirkkoa, koirat pääs vähäksi aikaa rannalla formuloimaan ennen kotiin paluuta.
Eihän noi kuvat ole mitään huippuja, mutta näyttäisi säädöillä saavan jonkinlaisia pimeän kuvia. Haluaisin lähteä kuvaamaan pihoilla olevia kauniita jouluvaloja ja -koristeita, persoonallisia lumiukkoja jne... tietty pitää ensin kysyä lupa kyseisten pihojen omistajilta.

Tänään olisi tarkoitus tehdä pikkusiivousta sinne sun tänne, akvarutiinit, Kikka on vaihtamassa talviturkkia ja se pitäisi kammata perusteellisesti ja sen jälkeen kunnon pesu. Sais kaikki irtoamassa olevan karvan pois.

Kävimme Johannan ja Annan kanssa lauantaina Haukiputaalla Säästökuopassa ja Step Inn:ssä syömässä. Säästökuopasta löysin ihanata teddyvuorella vuoratut krossit. Niillä on hyvä tepastella ulkona ja sisällä. Koska eivät ole aidot hinta oli alle seitsemän euroa.... ei paha ei paha.
Vuonna 05 ostin Pekalle synttärilahjaksi iiläisen tekemän tiffanylampun - ja tietty rikoin sen jossain vaiheessa. Nyt tilasin samanlaisen ja kävin sen toissa päivänä hakemassa. Lampussa on purjevene aihe ja se oli Pekalle tosi mieluisa.
Koiralauma on nyt ihan omista koirista koostuva. Lyyti ja Edi on haettu ja Ihku kaipaa selvästi niitä, että olis äksöniä elämään.
Nyt tuulta päin ja päivän askareisiin - tänään pitäisi todenteolla saada jotain aikaiseksi... kunhan ensin versyy.

Täältä kaamoksesta (aurinko ei ole edes pilkahtanut muutamaan viikkoon) mukavaa päivää toivotellen.
P.S
Pakko lisätä vielä näin lopuksi... radiosta tuli just kirjan Vihaan Joulua suomentajan Riku Siivosen haastattelu ja Jes! en ole yksin!!! Tässä löytämäni linkki kyseisen kirjan sisältöön http://www.ajatuskirjat.fi/suomi/lukunayte_4554.asp
sama

Ei kommentteja: