keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Vuoden viimeinen päivä...

Kuva: Kuvassa minun kengänjälki, alhaalla vasemmalla Kikan tassunjälki ja ylhäällä oikealla iso tassunjälki... kenen lie.


Kuvat: Makkaranpaistoreissulla.

Kuvat: Laitakarissa maanantaina iltapäivällä 29.12.2008

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi ulkona riehuu jo melkoinen tuuli, on plusasteita ja vesi lentää räystäältä vaakana vaikka ei sada.
Toivottavasti pääsen kuvaamaan myrskyä Laitakariin tai Praavannokalle. Pekalla on päivällä akupunktiohoitoaika... pitää vaikka lähteä kuskiksi, että saa auton käyttöön... Pekka haluais kyllä lähteä myös mukaan myrksyä katsomaan. Taivas on pilvinen, joten kuvaamisesta ei tule mitään, jos ei kirkastu.

Eilinen jako meni hyvin, jälkiseurauksena jälleen päänsärky ja suuri väsymys... ilta meni "pilkkiessä".

Kikalla on edelleen karvanlähtö... sain pesussa ja sen jälkeisinä päivinä pohjavillan irti, nyt lähtee päällykarva ja sitä on joka paikassa... taitaa ennakoida juoksua.
Noitanokinenä on tottunut Kikkaan ja päinvastoin. Kiinnostus toisiaan kohtaan on kova. Kissat ovat olleet aamusta asti levottomia, kun ulkona myrskyää.
Wilma on ollut koko viikon temppukoirana, esittää ja palvelee (kerää roskia ja kantaa astioita) makupalan toivossa - onkohan ruoka-annokset olleet liian pieniä. Ihkulta taas voisi pienentää ruoka-annosta, liikunnan määrä ei vastaa saatua ruoka-annosta. Kikalle maistuu aina ja kaikki.

Loppuvuoden kunniaksi nostan yhden elämän sankarin esiin... hänestä tuli eilen useampi ohjelma TV1:ssä, katsottiin viimeisin;
"Tosi tarina: Vennisen testamentti TV1 Klo: 20.00 Pvm: 30.12.2008 - Johan Venninen ehti elää 99-vuotiaaksi ja sai aikaan paljon. Sokean miehen toiveena oli, että hänen vuosien kuluessa rakentamansa luola ja sinne syntynyt lähde säästettäisiin jälkipolville." Hänessä oli sitä kuuluisaa suomalaista SISUA. Aika rankkaa, hän kävi vain vuoden koulua, kun opettaja oli sanonut ettei vammaisia kannata kouluttaa.
Olimme aiemmin nähneet hänestä ensimmäisen dokumentin ja se sai pitkäksi aikaa hiljaiseksi, samoin kuin eilinen viimmeinen jakso.
Pisti miettimään, että mitä helkkaria me napistaan ja valitetaan - ihan oikeesti. Ja se tuli myös selväksi, että kaikki on mahdollista jos on halua yrittää.

Toinen ohjelma, joka näytti karulla tavalla että olemme aina olleet ja (olemme edelleen) päättäjille vain pelinappuloita, sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua;
Lusitanian uppoaminen TV1 Klo: 21.00 Pvm: 30.12.2008 (Lusitania: Murder on the Atlantic) Lusitania lähti New Yorkista kohti Irlantia. Laivan piti olla uppoamaton, mutta saatuaan osuman Saksan U20-veneen torpedosta 7.5.1915, se upposi vain 18 minuutissa. Miksi niin kävi?

Teema alkaa oleen kanavista se, jota tulee katsottua yhä enenmmän ja enemmän. Toissa iltana tuijotettiin; Roy Orbison: Black & White Night YLE Teema Klo: 21.00 Pvm: 29.12.2008 Roy Orbisonin (1936 - 88) tyylikkäästi mustavalkoisena syyskuussa -87 kuvattu paluukonsertti. Mukana myös monia esiintyviä Orbison-faneja, kuten Bruce Springsteen, Tom Waits, Elvis Costello, Bonnie Raitt ja K. D. Lang.

Eilen tuli tosiaan torkahdettua telkkaria katsoessa sohvalla. Ennen joulua innostuin virkkaamisesta, ja pääsääntöisesti sohvalla makoilu on muuttunut istumiseksi ja virkkaamiseksi. Jonkinlainen tekele on parast aikaa työnalla... tulee puseron tai liivin tapainen.

Wilman kakaroista Mysti oli ilmoitettu Kajaaniin, siellä tehtiin myös positiivinen tuomarinmuutos snakuille, tuomarina olisi ollut Paula Heikkinen-Lehkonen. Mystin Kajaanin esiintyminen kuitenki peruuntui silmätulehdukseen. El.lääkäri oli määrännyt lääkkeet ja oli kertonut että tulehdus on kakaravaiheessa yleinen, ei siis mitään vakavaa.
Lyyti on hyvin soputunut ja suhtautunut uuteen perheenjäseneeseen, vauvan hoitotoimenpiteet kiinnostaa kovasti, saa nähdä tuleeko Lyytille juoksun jälkeen valeraskaus.

Annalla ja Johannalla oli toivomus tässä eräänä päivänä... pitäisi saada laumaan Ihku2:nen. Wilma on aasimainen potkurireissuilla ilman minua - paitsi kotiinpäin tullessa ja Ihku2:n olisi Johannalle parempi vetojuhta. Wimpula on MUN koira edelleen.

Toivotaan terveyttä ja työtä uuden vuoden myötä!

Lopuksi linkki mielestäni kauneimpaan sävellykseen
Johann Strauss II - Blue Danube Waltz http://www.youtube.com/watch?v=r0VUXLsBSjo&feature=related - on tullut jälleen seurattua Straussien Dynastiasta kertovaa tv sarjaa. Huomenna pääsee jälleen seuraamaan Uudenvuoden konsertti Wienistä ja uusi vuosi voi alkaa.

Pysykää myrskyssä pystyssä ja suojatkaa silmät ampuessanne raketteja.... JEE meiltä ei ammuta tänä vuonna yhtää rakettia - se oli Pekan ihan oma päätös... enkä vaikuttanut siihen mitenkään. Meiltä ei lennä rahana ilmaan, pahasti katkuten ja paukkuen YHTÄÄN RAKETTIA!!! I'm very very Happy!!!

Ei kommentteja: