tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Ihkudaa temppukoira


Kuvat: Vanha pääläri osa vanhoista kengistä. Kaikkiaan kenkäpareja on 20 kpl.


Kuvasarja: Ihkudaa kiipeää metallitikkaita, tämä tilanne on lavastettu ja kuvat otti Anna. Kuva: Pekka ikuisti meidät vintin luukulla, tilanne aito.
Menimme sunnuntai-iltana Annan kanssa talon vintille kattomaan mitä tavaroita sieltä löytyisi.Pekka viritti jatkettavat metallitikkaat seinää vasten ja kävi ruuvaamassa seinäluukun auki. Menimme vintille ja jouduin palaamaan välillä takaisin, kun lampun jatkoroikka irtos. Kiipesin uudelleen ylös, kun Anna huomas että Ihkudaa on tulossa perässäni tikkaita kiipien. Pikkusen meinas tulla hätä, että jos Ihkudaa putoaa. Pikaisen miettimisen jälkeen lähdin rauhallisesti puhuen laskeutumaan alaspäin, otin Ihkudaan kainaloon ja kiipesimme yhdessä lopun matkan vintille. Vintillä oviaukkoon piti laittaa este, ettei Ihkudaa päätä palata maanpinnalle omin neuvoin, meidän penkoessa vinttiä. Pekan tultua kotiin otimme muistoksi kuvan ja Ihkudaa pääsi kainalossani alas, Pekan ottaessa sen vastaan.
Lopuksi vielä lavastimme Ihkudaan kiipeämistä.... on se melkoinen epeli.
Anna löysi vintiltä mm. vanhoja konventtirasioita ja täysin ehjän naisten mekon, niistä kuvia myöhemmin. Minä pudotin alas kaikki löytämäni vanhat kengät, pienet lasipullot, koulussa tehtyjä puutöitä ja vaikka ja mitä. Vielä on vintin luukku auki ja tikkaat seinää vasen, kunhan ennätän jatkan penkomista.
Pekka on ahkeroinut ulkosaunan kanssa ja lähti eilen töihin. Minun tehtävänä olisi maalata sieltä sävytetyllä saunasuojalla kattopanelit, kiuas odottaa jo pihalla asennusta. Meille on teroitettu päähän useamman ihmisen voimin, että kannattaa polttaa kiukaan uunissa kunnolla puita (ilman kiviä) kiukaan ollessa ulkona, että kaikki käryt saa pois.
Sadetta on saatu kiitettävästi ja ei haittaa vaikka sitä tulisi lisää. Myös ukkosta lupaillaan täksi päiväksi. Olen istuttanut mustikkapensaan ja -puun, sekä siemenestä kasvattamani kukat ja elefanttiheinän omille paikoilleen. Pitää yrittää löytää syksyisestä alennusmyynnistä puutarhalta lisää mustikkapensaita.... jos sais vähän halvemmalla.
Muutama päivä on mennyt tilkitessä saunakammarin seinän- ja lattianrakoja. Seuraavaksi alan eristään saunakammarin ja varaston välisen seinän... olen pähkäillyt "pikkupämmyssäni" jo useamman päivän kuinka sen tekisin... ja mahdollisimman halvalla ja hyvin.
Olen tosi tyytyväinen noiden kippurakärkisten naisten kenkien löytymisestä (varrelliset ja varrettomat). Aiemmin olemme löytäneet myös miesten kippurakärkiset nahkasaappaat ja tarkoitus olisi viedä kengät suutarille kunnon hoitoon. Jos lukijoilla olisi hyvää vinkkiä tuon fläkkipeltisen päälärin puhdistukseen ja käsittelyyn ottaisin vinkkejä kiitollisena vastaan. Pääläri näyttää olevan ihan vankaa käsityötä ja ehjä. Vintillä oli myös peltinen saavi ja se pääsee saunaan kylmävesisaaviksi, jos osoittautuu vuotamattomaksi.
Kävimme lauantai-iltana Pitkässäkarissa saunan lämmityksessä. Kahlailimme ja pääsimme myös soutelureissulle, koirien uidessa perässä.
Palaatampa vielä Tangomarkkinoille. Amadeus Lundberg - Onnemme Kyyneleet http://www.youtube.com/watch?v=ifobwYe74M4&feature=related. Kyllä saatiin pitkästä aikaa "oikea" Tangokuningas, nuori romaanipoika, jonka isä kuuluu Hortto Kaaloihin ja täti on Anneli Sari. Pikkusen piti jännittää onko tuomareilla rohkeutta valita Amadeus parhaaksi. Youtubesta löytyy myös Amadeuksen esittämänä täysikuu-kipale, mutta se on "raiskattu" versio enkä linkitä (protestoin). Mielenkiintoinen oli myös Youtubesta löytyvä Amadeuksen esittämä kitaraesitys Amadeus Rock Final http://www.youtube.com/watch?v=j2AsDvFYrpM&feature=fvw
Toivottavasti nuoren kaverin pää kestää ja saa levytettäväksi kunnon tangoja ja pitkää ikää! Radiossa kerrottiin, että Seinäjoella oli Amadeuksen perässä kulkenut fanijoukko nimikirjoituksia pyydellen, muiden finalistien jäädessä statistin osaan.
Nyt poistun takavasemmalle - lähden koirien kanssa metsälenkille. Aamu on mennyt kuvia valitessa, ei ennätä enään paljo koneella olla, muuta tekemistä on niin paljon.
Mukavaa päivän jatkoa!

Ei kommentteja: