perjantaina, heinäkuuta 10, 2009

Vihdoinkin sadetta... JEEKuva: Huono kuva, mutta laitan sen vuoksi, kun lintu näyttäisi nukkuvan ilmassa.
Kuten kuvista nähdään, olemme käyneet koiruuksien kanssa vedenäärellä. Kuvat ovat eilisiltaiselta Laitakarin reissulta.
Sadetta on saatu vihdoinkin, olen nauttinut täysillä ja kävellyt sateessa. Ei ole pitkiin aikoihin rauhoittanut mikään niin paljon, kuin täydet saavit... täynnä kirkasta vettä. Olin talkoissa jälkikokeessa tiistai-iltana ja jalat kastui... liekkö siitä johtunut, olin keskiviikon todella kipeä... alilämpöä oli koko päivä 35,6 pää kipeä ja "päässä vippas".
Torstaiaamuna olo oli jo normaali ja touhusin koko päivän ulkona. Pekka on aloittanut ulkosaunan teon ja ei ole enään paljoa vaille. Kun Pekka repi seinäpaperit pois, paljastui todella siistit 70mm paksut ja 270mm hirret. Hirret oli todella suorat (tapitetut), joten mitä niitä koolaamaan piiloon... saavat jäädä esille.
Minun löytö oli n. 200 vanhaa tulitikkuaskin etikettiä ja tein niistä seinätauluja tiistaina kirpputorilta ostettuihin raameihin. Tuli useampi taulu ja käytin niihin yli 160 etikettiä. Pitää ottaa niistä kuvia myöhemmin ja laittaa esille. Entisaikana tulitikkuaskit ovat olleet todella paljon käytettyjä kauppojen ja muiden yritysten mainostuotteita. Etikettejä oli ympäri Suomen ja muutama ihan amerikkalaisia. Etiketeissä mainostettiin liikkeiden lisäksi muunmuassa suurtapahtumia, elokuvia, tuotteita jne.. Ilahduttavasti joukossa oli useiden iiläisten kauppapuotien mainoksia.
Minun akvaarioprojekti ei ole edistynyt ollenkaan. Akvaarioon tarkoitetut puupökkelöt olivat kuivuneet ja kelluivat... nyt ne on vesisaavissa likoamassa... jospa joskus suostuisivat suosiolla uppoamaan.
Kuunneltiin eilen Tangomarkkinoita autossa, kun ajeltiin laitakariin. Ei ennätetty montaa esitystä kuunnella, mutta niissä oli tarpeeksi... patti nousi ottaan. Miksi ihmeessä vanhat ihanat kipaleet sovitetaan uudelleen, tempo on hitaampi... laulajat joutuu venyttään sanoja tosi ikävästi, välillä huilut tai sen tapaiset luikauttaa omiaan... yök, yök.
En yleensäkkään tykkää kattoa/käydä kattomassa suosittujen esiintyjien konsertteja ihan sen vuoksi, että jos pidän jostakin kipaleesta, se taatusti esitetään konsertissa
uudelleen sovitettuna ja penkin allehan se menee.
Tänään käyn Martalle laittamassa kukkia purkkeihin, oma huusholli pitäisi siivota ja koiruuksien kanssa touhuta. Jos sää suosii, voisin pestä koirat ulkona ja Ihkun kanssa on reenailtu noutokalikan luovutusta. Ihku on tosi näppärästi oivaltanut, että keppi/noutokalikka pidetään suussa, istuteetaan ja välillä pitää myös luovuttaa. En ota luovutusta joka istumisesta, ettei Ihku ala ennakoimaan luovutusta, päinvastoin vahvistan kalikan pitämistä. Siinä ei kyllä olis tarvetta vahvistaa, Ihkulla on leuat tiukassa, kun kalikka on suussa - ei yleensä irtoa ilman tehokäskyä.

Jos en ennätä ennen viikoloppua koneelle, toivottelen oikein mukavaa viikonloppua! Meidän suunnitelmiin kuuluu Pitkänkarin ruohonleikkuu, samalla voi lämmittää saunan ja uittaa koirat. Vesi on nyt todella alhaalla ja se tietäisi hienoja kahluureissuja merenrannassa.

Ei kommentteja: