keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2011

Lopussa kiitos seisoo...

 Wilma odottaa juustopalaa
 Trimmattu Ihku
 Trimmattu Unski tarkkana
 Unskin karvat ja sotku
 Tietääkö sirpaleet onnea...
 
 Sunnuntaina tuli Päivi ja Aleksi käymään, otettiin Vinnistä ja Santista muutama kuva, joten koirien trimmaus jäi siltä päivältä. Sain sentään sunnuntaina pestyä Ihkun ja Unskin.
Olin vielä maanantain kotona lentsun vuoksi ja päätin jossain vaiheessa päivää että nyt koneajan Ihkun ja Unskin.
Ajoin ensin Ihkun pään ja peräpeilin ja siistin jalat... kaikki meni loistavasti. Sitten oli Unskin vuoro nousta pöydälle ja Unski seisoi kuin patsas koko trimmauksen ajan, katseli haikeana kun pitkä turkki tippui pöydälle koneen suristessa. Siistin Unskin aivan puliksi, ei jäänyt kuin komea parta. Säälinsekaisin tuntein katselin pulia Unskia ja muistelin että eikös Aku Ankallekkin vaadittu jossain vaiheessa housuja.

Koska Unski oli niin loistavasti koko trimmauksen ajan, patoutin Unskia ja odotutin lupaa jolla se saa hypätä pöydältä alas. Ajattelin että annan Unskille riemukkaat kehut. Joo, muistan vielä h-hetken ennen luvan antamista, Unski odotti täpinöissään ja kun vihdoin annoin luvan Unski ponnisti vauhdilla pöydältä alas ja pöytä liukui kulmakaapin lasiovien läpi. Hirveä rysäys ja lasien helinä, Unski odottaa keittiössä makupalaa ja minä katson järkyttyneenä tuhoa.
Ei auttanut kuin antaa äkkiä Unskille makupala ja kehut. Vein Wilman ja Unskin Tomin huoneeseen esteen taakse (Ihku ja Kikka oli ulkotarhassa) ja alkoi ankara miettiminen miten alan sotkua siivoaan. Hain pahvilaatikon ja Pekan kinttaat ja keräsin kaikki isommat lasinpalaset laatikkoon Unkin karvat kaveriksi ja imuroin koko huushollin tarkasti. Kaikki lasipalaset oli saatava pois. Harmitti aivan vietävästi, lasi oli älyttömän paksua. Kaapin ovilistoihin jäi isoja lasipalasia kiinni, joten jouduin teippaamaan paksun pahvin oviin ettei kukaan otuksista loukkaa itseään niissä. Sitte otettiin Wilman kanssa sohvalla tirsat, Unski sai mennä ulkotarhaan esitteleen uutta luukkia.
Pekalla on pientä puuhdetta tiedossa kun tulee kotiin. Niin että meni taas ihan putkeen sekin homma.

Lentsu on ollut sen verran päällä, että on ollut tosi väsyttävää olla töissä. Onneksi viikonloppu lähestyy.
Tänään en käynyt edes lenkillä, satoi kinttaan kokoisia räntälönttejä kun ajelin kotiin. Wilman ulkoilutuksen jälkeen kellahdettiin sohvalle parin tunnin tirsoille.
Nyt iltateen keittoon ja yöunille....

1 kommentti:

Arttu kirjoitti...

Auts! Ei sitä turhaan sanota että snautserille (tai pitäsköhän se olla snautserin omistajalle...) sattuu ja tapahtuu;) Onneksi se ei ollu Unski joka lensi päin lasia. Ja onneksi muutenkin selvisitte, ilmeisesti, aineellisilla vahingoilla. Itsekin partaisten veikkojen kohelluksia läheltä seuranneena tiedän ja uskon ettei sillon naurattanu, mutta tuossa tilanteessa ulkopuolisena tarkkailijana täytyy kyllä tunnustaa että pienehkö hymynkare pyrki huulille tilannetta mielessään kuvitellessa:)
Aurinkoista, ja toivottavasti ilman kommelluksia, viikonloppua Iiläisille! Meille luvataan lähes 'helle'lukemia eli 15 plussaa, hikihän tässä kohta pukkaa! Mennään sunnuntaina puutalkoisiin mökille, täytynee pojat pitää vaijereissa etteivät pääse jäälle lintujahtiin...
t. Outi ja partapojat Arttu & Iivari