maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

maanantai-ilta...

Keltaiset kukat on kuvattu lauantaina Iijoen rannalta vedenrajasta, kun olimme Wilman kanssa ns. aseman lenkillä, joka on n. 12-13 km pitkä. Vihdoin kunto on niin kohentunut, että uskalsin lähteä kävelemään pitkälle lenkille. Wilma oli ihan ihmeissään, mutta tosi tyytyväinen, sillä poikkesimme parissa kyläpaikassa matkan varrella ja Wimpula sai herkkuja. Lenkin jälkeen Wilma on ollut sitä mieltä, että se on etuoikeutettu lähtemään sinne minne minäkin menen.

Alimmassa kuvassa formuloi Ihku 4.6.07, sen jälkeen kun olin pessyt sen. Ja tuon formulakuvan laitan ihan sen kunniaksi, kun Ihku formuloi tänä iltana "järkeä vailla" ympäri pihaa ja pensaita. Tänään meillä oli lepopäivä lenkkeilystä ja Ihku ei sitä ihan noin vain sulata.

Olemme tehneet metsälenkkejä kangasmaastossa ja siellä on tiet niin hiekkaisia ja pölyisiä, koska on niiiin kuivaa. Vähäisellä vesisateella ei ollut mitään merkitystä, koska tuuli on kuivannut kaiken kosteuden.

Kävin tänään naapurissa katsastamassa sakemanninpentuja, jotka on 5 viikon ikäisiä. Ja täytyy sanoa, etten ihan vasta ole nähnyt niin reippaita sakemannin alkuja. Olivat aivan ihania pakkauksia ja toistan itseäni - T O S I reippaita. Eivät hätkähtäneet mitään ja seurasivat minuakin vierasta kuin hai laivaa, purivat varpaista, kiipesivät syliin ja vaikka ja mitä. Niillä pennuilla on hyvä alku, kun omaavat noin reippaan ja tasapainoisen luonteen ja jos olisin pentua hankkimassa olisi tosi mahtava päästä valitsemaan tuollaisesta laumasta pentua itselle.

On kyllä tosi mukava tunne, kun oma kunto kohenee ja keuhkot pelittää normaalisti. Jaksaa tehdäkkin jotain ilman happivajetta ja läähätystä. Tänään aloitin.. sanotaanko vaikka Juhannus siivouksen. Pesin muutaman ikkunan ja siivosin makuuhuoneen. Nyt sinne on toistaiseksi lemmikeiltä pääsy kielletty. Jospa saisin siivoiltua Juhannukseen mennessä koko huushollin, jos en niin en ota siitä mitään ressiä. Tulee se Juhannus vaikka huusholli ei olisikaan tiptop.

Feisy ja Indi ovat edellen jäykässä kunnossa ja Feisy on mennyt jotenki "käppyräksi" lyhyessä ajassa. Saavat nauttia vapaana pihalla olosta, koska tänään ei Feisy edes halunnut mennä häkkiin. Meillä on pihalla koirille "oma" sänky, jossa tykkäävät nukkua vaikka itikat kiusaa. Feisy nukkuu sikeästi siinä tälläkin hetkellä. Odotan hellepäiviä että pääsis uittaan koiria syrjäiselle "korpijärvelle", jossa on ihana hiekka pohja. Sinne on vain niin pitkä matka ja huono metsäautotie ettei sinne viitti viileillä ilmoilla lähteä tärisemään. Ei se ole mukavaa koirillekkaan. Se paikka on Feisylle ja muillekin koirille tosi mieleinen.
Ajattelin tänään valvoa ja katsoa pitkästä aikaa Kylmä rinki-sarjan. Harmittavasti on jäänyt muutama jakso näkemättä. Juhannusta odotellessa...Ei kommentteja: