maanantaina, marraskuuta 12, 2007

aamutuimaan, ennen töihin lähtöä...

Kuva, nopea yökuva: Sain eilen väkerrettyä lumilyhdyn, joka ei meinannut pysyä kasassa lauhan sään vuoksi - ja Ihku kävi muutaman kerran tökkimässä sen nurin.
Lauantai meni pitkästä aikaa töissä, pidämme vapaaehtoisvoimin SPR:n Pointtia auki loppuvuoden lauantait.
Sunnuntai aamuna sain herätä todellisuuteen että lumityöt odottaa, lunta oli tullu ihan kiitettävästi. Ensin koneella työhommia ja sitten ulkotöihin. Koirat formuloi ja minä pukkasin lunta. Pidin välillä taukoa ja kävin sisällä tankaamassa. Laitoin kuitenki ensin tulen uuniin ja sitte kiireesti keittiöön voileivän tekoon. Paluu olohuoneeseen oli ankea - olin unohtanut avata uunin pellin ja uunista tuli savua sisälle. Äkkiä pelti auki ja ulko-ovi sepposen selälleen, sai tuuletella jonkin aikaa ennenkuin enimmät savut sai hälvenemään.
Ei tarvinnut illalla ihmetellä mitä tekee - piti pestä kattoa ja puhdistaa leivinuuni päältä. Tänään siivous jatkuu. Lauhan syksyn vuoksi ei ole tarvinnut pitää vielä sähkölämmitystä ollenkaan päällä - leivinuunin lämmitys riittää pitämään mökin lämpimänä... niin ja akvaariovalaisimet lämmittää huoneita myös. Nukun vieläki makkarin ikkuna avoinna.
Lumitöiden jälkeen lähdin koiruuksien kanssa lenkille "takametsään". Luonto oli tosi kaunis ja lunta sateli hiljalleen. Lenkin jälkeen tein lumilyhdyn, joka sortui muutaman kerran. Ihku ei millään meinannu tajuta, ettei lyhdystä saa ottaa palloja. Lumipallot kiinnosti niin paljon, että Ihku kävi lyhtyä tökkimässä vähä väliä.
Illalla kävin viemässä muutaman kaverin Ouluun, tiet oli tosi loskaisia - mutta silti muutama kaahari tai rampilta eteenajaja oli vaarantamassa liikennettä. Oma havaino on muuten, että riskiohittajista tai kaahareista ainakin 90% ajaa Audilla - eilinen vahvisti huomion. Liikenneturvallisuuden kannalta on vähän huono juttu, että automainoksissa mainostetaan autot niin turvallisiksi - hyvähän niillä on kaahata. Oli muuten tosi paljon autoilijoita liikkeellä. Pohjoisesta päin tuli autoja jatkuvana jonona ja välillä joutui ajamaan n. 40 km nopeutta Iin eteläpuolella.
Olen tuskitellu kissojen vuoksi viimmeaikoina, ne ovat niin rantturuokaisia nirppanokkia ettei niille kelpaa edes keitetyt Siian perkkuut - ei aina edes Siika raakana. Pitää olla possun suikalelihaa, naudanlihaan ei kosketa edes pitkällä kynnellä. Happy Cat nappulat kelpaa, mutta ovat tottuneet myös tuoreeseen ravintoon. Noitanokinenä on taas pulskassa kunnossa, kesäisen hoikkuuden jälkeen. Tursakkeella on ollut viimme aikoina todellinen hellyyden kausi, sylissä pitää olla aina sisällä ollessa ja Ihku on hieman mustasukkainen.
Mutta nyt töihin... mukavaa päivän jatkoa!

Ei kommentteja: