lauantaina, marraskuuta 17, 2007

aamutuimaan haukottelua....

Jälleen viikonloppu edessä ja pitkäpäiväinen viikko takana.
Wilma herätti minut klo 7 ja kahvikupillisen sekä ulkoilun jälkeen on edelleen väsynyt ja "silmätristissä"-olo. Tänään olisi taas työpäivä ja ainakin viimme lauantain perusteella päivästä tulee mukava, saa nähdä mitä uutta mukavaa tänään keksimme tehdä.

Wimpulan juoksu ei ole vieläkään alkanut - täällä ollaan oltu vähän huuli pyöreenä. Odottavan aika on tooooosi pitkä. Just aamulla rapsutellessani Wilmaa huomasin, ettei sen karvaa ainakaan pehmentänyt viimme kesäinen koneajo. Wilmalla ja Lisalla on edelleen hyvä karkea karva, ehkä yhdellä koneajolla ei ole mitään merkitystä karvan laatuun.

Kulunut viikko oli työntäyteinen ja Ensiapukurssi EA1 tuli myös suoritettua iltakurssina loppuun. Koirilla oli muutamana päivänä pitkät "ulkotarha" oltavat. Laitoin alkuviikosta koirahuoneeseen valot ja lämmön päälle, ei ainakaan palella tarvinnut sään kylmetessä. Kävimme myös säännöllisesti lenkillä, maanantaina oli kaverina mixeri Pimu - kiersimme ns. altaan lenkin ja kilometrejä tuli ihan kiitettävästi.
Toivottavasti viikonlopun aikana saisi otettua koirista talvisia kuvia, saisi vaihdettua värit ja kuvan sivuille.

Viikko on ollut niin kiireinen, että altaiden vedenvaihtorutiinit jäi tekemättä - ne pitäisi ennättää tehdä jossain välissä viikonlopuna aikana. Yhtenä iltana myöhään olin tekemässä hommia koneella ja akvaarioista oli valot sammunu. Koska konnat saavat jalotella sillointällöin lattialla, ne oli tepastelleet ilmeisesti akvaariovalojen aikakytkimen päällä ja saaneet ajastuksen sekaisin. Keskenkaiken valot syttyivät akvaarioihin ja meinasin pudota tuolilta, kun katsoin hölmistyneenä valastuun akvaarioon - sen oli keskiosalta vallanneet Kierresarvikotilot, ne oli tehneet vaikuttavan esiinmarssin pohjahiekasta pimeän turvin. Kyseiset kotilot ovat kuulemma hyviä pohjahiekan ilmastajia ja niillä käydään myös kauppaa. Eilen illalla tehtiin Pekan kanssa testi ja sytytettiin valo akvaarioon sen jälkeen, kun se oli ollu jonku aikaa pimeänä. Ja tosi on, kotiloita oli aivan tuhottomasti vaikka valojen aikana niitä ei juuri näe.
Ei auta kuin järjestää kotiloiden pyynti useampana iltana, en aio kuitenkaan purkaa akvaarion kalustusta sen vuoksi. Olisin tyytyväinen, kun saisin kerättyä edes näkyvät kotilot pois - konnat syövät niitä mielellään. Pitäisi myös oppia ruokkimaan kalat kohtuullisesti, selvästi annan niille runsaskätisesti sapuskaa - koska kotilokanta on räjähtänyt käsiin.


Joulu on selvästi lähestymässä, pikkujoulu sesonki alkaa kuulemma tästä viikonlopusta. Sain eilen illalla valmiiksi ensimmäisen joulumainoksen tehtyä kaverille.
Pekalla oli parin viikon työputki ja vasta eilen kävin hakemassa sen Oulusta kotiin.
Eilen illalla oli parhaimmillaan pakkasta -14 ja piti laittaa makkariin kattolämmitys päälle. Muuten olen pärjännyt lämmittämällä joka päivä leivinuunia, eikä ole tarvinnut laittaa huoneisiin sähkölämmitystä päälle. Ihku on aina kaverina kantamassa puita uuniin.
Nyt pitää valmistautua töihinlähtöön ja lopettaa tämä naputtelu.
Mukavaa talvista lauantaipäivää!

Ei kommentteja: