perjantaina, marraskuuta 02, 2007

jälleen yksi viikko lopuillaan...

Aika menee jälleen hurjaa vauhtia - ainakin tuntuu siltä.
Maanantai meni työkaverin uuden asunnon ikkunoita pestessä ja muut päivät ovat kuluneet Pointtissa touhutessa. Illat olen maannut pääsääntöisesti reporankana kotona - hitsi että ole tuntenu itseni vanhaksi ja väsyyneeksi. Joka paikka on niin jumissa, ettei sormissakaan oikein veri kierrä.
Keskiviikko oli aurinkoinen päivä ja heti töiden jälkeen oli pakko lähteä juoksujalkaa koiruuksien kanssa pienelle lenkille, että näki edes vähän auringon valoa.
Anna on käynyt iltaisin piristämässä ja kouluuttamassa koiruuksia. Huolestuneena olemme myös panneet merkille, että olkkarin akvaariossa ei ole kahta palettikalanaarasta, vaan uros ja naaras. Olemme yrittäneet parina iltana pyydystää urosta pois, mutta ei ole valitettavasti onnistunut.

Eilen aamulla anivarhain olin lähdössä hakemaan Pekkaa Oulusta, auto käynnistyi hyvin ja normaalisti. Käänsin auton nokan kohti tietä ja siihen päättyi matkanteko. Auto ei siitä enään käynnistynyt, ei auttanut kuin soittaa Pekalle, joka pääsi kotiin työkaverin kyydillä. Naapuri hinas auton pajalle ja minä pääsin töihin siinä samalla kyydillä.
Nyt en ole ollenkaan varma, mikä autossa oli ollu vikanan. Pekka puhui jostain bensapumpun releestä - pumppu oli irrotettu ja auto oli käynnistynyt kun se oli laitettu takaisin. Relettä ei oltu kuitenkaan vaihdettu.... Jakopäänhihna oli vaihdettu, sen vaihto olisi ollu edessä muutenki lähiaikoina.
Volisempa vielä tosta saksalaisesta ihmeestä volkkarista, siinä on kuskin selkänojan säätö päin peetä. Selkänojassa on sellainen "patti" ilmeisesti ristiselkätuki, joka ei sovellu selkävikaiselle ollenkaan. Eikä sitä "pattia" saa millään säädöllä muutettua, säätömahdollisuuksia on niin vähän - olen yrittäny.

Vanhemmassa Toyota Camry:ssä oli penkin säätömahdollisuuksia vaikka muille jakaa ja penkit oli siinä muutenki paljon matkustajaystävällisemmät kuin tossa volkkarissa. Lisäksi en tajua suunnittelijan aivoituksia, kun volkkarin ilmastoinnissa on vain yksi puhallusvaihtoehto tuulilasiin. Ohjekirjassa lukee, että pakkaskelillä säätö pitää olla ensin tuulilasiin ja kun on saanut etuikkunnan sulaksi, voi sitten säätää puhallusta esim. jaloille.
Mitä noita japsiauto tai esim Opel kokemuksia on, niissä on säätömahdollisuus vaihtoehtoina tuulilasille sekä lisäksi tuulilasille ja jaloille.
Jos toi volkkarin kottero "pysyy hengissä" ens talven niin jalkoja palelee ja sivuikkunat on huurussa, mut tuulilasi on kirkas.

Tomi tulee tänään tai huommena muutaman päivän lomalle. Päivi tulee Shampanjapullon kanssa huommena - kilistetään Oprin tulokselle. Ei olla nähtykkään Päivin kanssa aikoihin. Tänään pitäisi lähteä käymään vielä Oulussa, ei kyllä yhtään huvittaisi - kotona on paljon tekemättömiä töitä.
Mut ei se auta, koiruudet possunkorvien kera ulkotarhaan ja menoks tuonne aurinkoiseen, mutta tuuliseen säähän..... volkkarilla, joka toivottavasti pysyy käynnissä ja saa polttoainetta - epämukavista penkeistä ja ilmastointisäädöistä huolimatta. Potkin rusinaksi tienlaitaan, jos ei pysy :)... ei onnistus sillä on siinä sentään vahvan tuntuset pellit.

Oikein mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: