lauantaina, lokakuuta 27, 2007

lauantai ilta ja menetyksiä...

Aloitetaanpas taas takautumilla.
Eilen oli tosi rankka päivä, työkaverin muuttoapuna meni n. 7h. Olin aivan "rättipoikki" ja kävin koirille hakemassa tuoreet luut kotimatkalla. Koiruudet joutui olemaan koko päivän ulkotarhassa ja laskin aivan oikein, että voin heittäytyä rauhallisin mielin sohvalle, kun koirat järsii luita... ja niinhän siinä kävi. Ennen sohvalle rojahtamista hoidin kalat, kissat ja konnat.

Tämä aamu oli tosi ankea, joka paikkaa kivisti ja pakotti. Piti useaan otteeseen venytellä, venytellä ja taas venytellä, että pääsi jotenki kävelemään. Olotilaa pahensi varmasti myös, että nukahdin sohvalle... ja nukuin siinä koko yön, Ihku jalkopäässä. Pelkässä tavaroiden muutossa on jo tarpeeksi hommaa, oman ylimääräisen työn aiheutti, ettei edellinen asukas ollu siivonnu jälkiään. Kaikki piti pestä ja puunata, ennenkuin esim. kaappeihin saattoi laittaa mitään.

Ja sitte tän päivän menetyksiin... viimme yönä oli sipannu suodatin, löysimme Annan kanssa kadonneen keltarihmakalan luurangon, kun vaihdoimme vesiä olkkarin akvaan - loppui spekulaatiot lattialle hypänneestä kalasta, jonka kissat tai koirat on syöny...Pleko oli hoitanu jätteen... ei ollut kuin pääkallo ja nahka jäljellä. Ja pisteenä iin päälle, kun ulkosuodatinta pestessä kaadoin vessanpönttöön suodattimen säiliön sisällön, mukana meni myös pari Piikkisilmää.

Kun pesen ulkosuodatinta sellaisesta akvaariosta jossa on kalan poikasia, tyhjennän AINA säilön haavin läpi... nyt ei pitänyt olla mitään ötököitä suodattimen säiliössä...Ei siinä auttanut kuin yrittää haavia pöntöstä piikkisilmiä, jotka kävivät silloin tällöin näyttäytymässä. Sain haavittua toisen, mutta toinen pääsi katoamaan vaikka sain muutaman kerran yrittää haavia myös sitä. Oli aikamoinen järkytys, ja meidän huushollissa ei varmaan olla koskaan tuijotettu pönttöä niin hartaasti ja toiveikkaana. Anna huomasi heti kaiken hötäkän keskellä, että suodattimen säiliöön jääneen veden ja moskan seassa uiskenteli vielä kolmas Piikkisilmä ja sai sen pelastettua sieltä akvaan.
Pöntöön kadonneen Piikisilmän pyydystämiseksi tehtiin kyllä kaikkemme, minä pidin jopa haavia likakaivoon tulevan putken päässä ja Anna laski vettä pönttöön... ei tullut saalis haaviin.

Ulkosuodattimen sisäänmenoputken päässä on "ritilä, jossa on muutaman millin raot, en olisi ikinä uskonut että Piikkisilmä menee siitä läpi, vaikka kaikenlaisia kertomuksia olen kuullut. Harmittaa otuksen puolesta aivan hirveästi ja nyt laitettiin sitten suodattimen putken päähän yhden haavin verkko. Ja arvatkaa vaan, laskenko tästä lähtien kaikkien ulkosuodattimien vedet haavin läpi... takuulla.

Wilma on nyt nypitty, pesua ja koneajoa odottelee, Ihku on nyt aivan muotopuoli, sen kolmen jalan tehostekarvat nypitty - yhden ei... se pitää huommena nyppiä. Jospa saisin huommena noi koirat pestyä, toivotaan ettei tule mitään mitään ylimääräisiä yllätyksiä - kahteen akvaan pitää tehdä viikkorutiinit... hmm ja yksi ulkosuodatin pitää pestä... jos uskaltaa.

Koiruuksilla olisi ollut tänään aika tylsä päivä, jos Anna ei olisi tullut touhuamaan niiden kanssa. Wilma odotti myös Pekkaa tänään kotiin tulevaksi - istui sohvan selkänojan päällä ikkunoista ulos tuijottaen... turhaan. Wilmalla on taas yksi rupi enemmän, Lisa oli kuin olikin saanut jätettyä yhden hampaan jäljen Wilman nahkaan toissa iltana.

Nyt töllötän hetken teeveetä ja kömmin sitten koiruuksien kanssa nukkumaan. Ulkona on kova puuskittainen tuuli, toivottavasti ei tarvi kerätä huomen aamulla romppeita ympäri kylää.

Ens yönä saamme keväällä viedyn tunnin takaisin - ihanaa ja toivotaan että sunnuntaityöllä on siunausta - varsinki kun puhutaan akvaariorutiineista.
Hyvää Yötä!

Ei kommentteja: