tiistaina, lokakuuta 02, 2007

jotenki on vaan edelleen kiirettä ilmassa...

Perjantai-iltana tuli Päivi, Aleksi ja perheen narttusakemannit yökylään, ohikulkumatkalla Kemissä järjestettävälle koulutusleirille. Käytiin illalla pizzalla ja lätistiin, Pekka tuli kotiin vasta myöhään perjantai-iltana.

Huusholli on täysin kaaoksessa, saatiin talon tyhjennyksessä sohvakalusto ja "hätävara" sohva on edelleen myös olohuoneessa. Sille on kyllä uusi koti tiedossa odottaa siirtoa, laatikoita on ympäri lattioita, matot odottaa ulkona muovin päällä vesisateessa painepesuri pesua.
Vaikka joka ikistä paikkaa kolotti viikonlopun jälkeen ja selkä ei ole todellakaan hyvässä kunnossa, innostuin eilen pestessäni Pointtiin meneviä "talotyhjennys" astioita ja tavaroita järjestelemään myös omia kaappeja ja lisäsin entisestään huushollin kaaosta. Lisäksi kesävaatteiden vaihtaminen talvivaatteisiin on kesken... no jospa se tästä pikkuhiljaa.

Ihkulla ei ole ollut tähän asti mitään pömökausia kehistysvaiheessa, mutta nyt viikonlopulla on ollut. Liekkö osasyyllisenä eka juoksu ja tärppipäivät että se kuuhistelee, kuulee olemattomia, näkee olemattomia ja hännän alla tapahtuu selvästi jotain uutta ja outoa. Lisäksi ennätin lauantai aamuna tehdä Ihkulle konesiistimisen, ei varmaan sänkinen karva helpota yhtään oloa.
Tuota kuuhistelu - kehistysvaihdetta olen odotellutkin tulevaksi ekan juoksun lähestyessä - pidän sitä täysin normaalina kehitysvaiheena, no Ihkulla se kohdistuu tärppipäiviin ja menee ohi kun siihen ei kiinnitä mitään huomiota. Murkkuikä se on koirillakin.
Lisa lähti sitten perjantaina Piksun perheen koiraksi. Kuten aiemmin kerroin Lisa oli Piksun luona, kun sairastelin keväällä. Sen jälkeen Lisa sai toistuvasti tervehdyskäyntejä, kun heille jäi ikävä Lisaa. Pitkään pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että Lisa voisi muuttaa heidän koiraksi.

Yritin epätoivoisesti potea huonoa omaatuntoa asian johdosta mutta ei vaan onnistunut ja miksiköhän ei sillä ei ole tapoihini kuuluvaa luopua omasta koirasta noin vain.
No, asiaan vaikuttaa; Lisa asuu nykyisin n. 5 km päässä, olemme tunteneet Piksun kanssa jo melkein pari vuosikymmentä - Piksulla on ollut minun kasvatti-sakemanni, olemme useasti tekemisissä, käymme yhteislenkillä, Piksu on hoitanut Lisaa ja konnia lomamme aikana jne... tiedän varmasti, että Lisalla on ruhtinaalliset oltavat Piksun perheessä, kaikki tykkää siitä - jopa perheen kissa. Lisa saa monipuolisesti liikuntaa, pääsee mukaan perheen elämään täysivaltaisena perheenjäsenenä. Ja Lisasta ei ollut mitenkään tarve päästä eroon, en ollut etsimässä sille uutta kotia, puhumattakaan että olisin lopetuttanut sen - hyi hitto pelkkää ajatustakin.

Asiaan vaikuttaa myös se, että Lisa on luonteeltaan ns. "kansainvälinen koira", se ei ikävöi ja on joka paikassa kuin kotonaan kunhan ruokaa saa ja lenkille pääsee.

Lisan tulevaisuuteen kuuluu, että ennen seuraavaa juoksua sen kohtu poistetaan. Minulla oli sellainen toivomus Piksulle, että emme tapaisi nyt aluksi pariin viikkoon, että Lisa saisi kotiutua rauhassa. Puhelimitse olemme jutelleet Lisan lähdön jälkeen Piksun kanssa ja eilen tapasimme kylällä ihan naamakkain. Yhteislenkille snakut pääsee tulevaisuudessa takuuvarmasti. Pitää vielä sopia Piksun kanssa jätetäänkö Lisan tiedot meidän kotisivulle - voihan sinne päivittää esim. vain muuttuneet omistajatiedot. Lisa kuuluu elämäämme edelleenki.
Ennättäis vaan noita päivityksiä tehdä.

Meillä elelee nyt kaaoksen keskellä tärppipäiväinen Ihku - on bongannut että naapurissa asustelee ihana ajokoirauros ja juoksunsa aloittanut Wilma joka on sitä mieltä, että Ihkun pitää leikkiä sen kanssa.

Sunnuntaina koiruudet pääsi kävelylenkille, kun menin talontyhjennykseen kävellen. Ihkudaa piipitti joka ikisen talon kohdalla, jossa oli koira pihalla... yritti tietenki viestittää että sulhasta etsitään tositarkoituksella. Pekka toi sitten autolla ne kotiin häkkiin odottamaan. Eilen eivät päässeet lenkille, olivat häkissä kun kävin asioilla. Tänään suunnitelmissa työhommien jälkeen kunnon metsälenkki. Ihkua en taida uskaltaa päästää irti, ettei vaan joku hurmaava metsäkoirauros vie Ihkua mennessään.
Nyt pitäisi tehdä hetki työhommia, ennenkuin lähden Haminalle asioille.
Mukavaa päivän jatkoa huushollista, jonka kylkeen voisi liimata postimerkkejä ja laittaa ameriikkaan.

Ei kommentteja: