perjantaina, lokakuuta 12, 2007

aurinkoinen, mutta kylmätuulinen perjantai...

... ja pitäisi lähteä koirien kanssa Haminareissulle - ihan päiväkävelylle. Pekka meni autolla töihin, en viitsinyt herätä aamuyöllä kolmen jälkeen viemää sitä.
Huommena me startataan Ihkun kanssa vierailulle Huldan perheen luo. Ensin käymme ottamassa Torniosta vauhtia, haen sieltä yhteen akvaarioon kunnon valaisimen. Sitten pitäisi kaikissa akvaarioissa olla asianmukaiset vermeet.

"Reiman" Anita laittoi minulle ja Nealle meiliä "rapakontakaa" ja siinä oli asiaa myös Reiman kynsistä, päivitin ajankohtaista sivulle kynsiasiaan liittyvän osion.

Akun silmät oli peilattu eilen ja todettu terveeksi, huommena on vuorossa sitten lonkat ja kyynärpäät.
Viikonlopusta tulee kaikinpuolin mielenkiintoinen, kun kavereita on menossa kisaamaan ja jännittää aivan mielettömästi kuinka siellä käy.
Juttelimme eilen kavereiden kanssa, että kyllä narttukoira voi olla tosi vaikea kisakoira - siis jos haluaa kisata koiran kanssa esim. koko kesäkauden. Nartuilla on juoksut, mahdolliset valeraskaudet, puhumattakaan jos tulee kohtutulehdus jne...
Ollaan montaa eri mieltä siitä, että vaikuttaako juoksu nartun luonteeseen, saahan esim. suojelussa kisata juoksuisen nartun kanssa. Riippuu tietysti yksilöstä, joihinki narttuihin juoksuaika vaikuttaa joihinki ei, valeraskaus vaikuttaa ehkä enemmän ja kohtutulehdus takuulla.
Kun joskus muinoin käytin yhdelle sakemanninartulleni valeraskauslääkettä - lääkkeen sivuvaikutukset oli mielestäni pahemmat kuin itse valeraskauden. Koira oksenteli, ei syönyt ja oli kaikin puolin tosi huonovointinen. Lääkkeet on varmasti siitä ajasta kehittyneet, mutta sen jälkeen olen käyttänyt tarvittaessakuin ihan kotikonsteja - ruoka minimiin, lelut pois ja haipakkaa. Useinmiten valeraskausoireet on menny ihan ilman mitään toimenpiteitä ohi.
Ja eiköhän tänä päivänä ole kilpaileminen kiellettyä, jos koiralla on valeraskauslääkitys päällä.

Wilmalla on taipumusta juoksuun, joka alkaa ns. normaalisti, mutta tiputus loppuu 4-5 päivän jälkeen. Varsinainen juoksu alkaa sitten jonkin ajan kuluttua ja on ihan normaali. Olen joskus kysynyt el.lääkäriltä asiasta ja hän sanoi, ettei syytä huoleen ja kun juoksu sitten alkaa kunnolla se on normaali, eikä estä koiran astuttamista ja narttu tulee kantavaksi... no sehän on nähty jo muutaman kerran Wilman kohdalla. kohdalla. Pitkittynyt juoksu ymmärretään yleensä sellaisena, jossa narttu vuotaa useamman viikon. Niinhän ei Wilman kohdalla ole. Minulla on joskus aiemminki ollut sakemanni narttu, jolla oli samanlaisia juoksuja kuin Wilmalla. Niihin ei juuri kiinnitä huomiota, jos ei aio astuttaa koiraa.
Pitää tarkistaa seuraavalla el.lääkäri käynnillä onko kyseiselle juoksulle oikeaa termiä.
Suurimman pettymyksen tuollainen juoksu on aiheuttanut silloin, kun olin ilmoittautunut Wilman kanssa SM-toko joukkueeseen. Reenasimme ihan tosissaan, kävin jopa kisapaikkakunnalla tutustumassa ennakkoon ja reenamassa Wilman kanssa (kiitos Tuulikki vieraanvaraisuudesta) ja eiköhän Wilmalla alkanut juoksu just ennen kisaa ja peruin osallistumisen. Muutaman päivän kuluttua tiputtelu loppui ja varsinainen juoksu alkoi myöhemmin. Wilmalla oli kuitenki koko ajan siinä välissä voimakkaat tuoksut, vaikka vuotoa ei ollut, ja urokset kävi siihen kuumana. Kun olin sitten seuraamassa kyseistä kisaa, yritti eräs uros aivan ohimennen minun housulahjetta nuuskattuaan astua jalkaani.
Nyt tuollainen juoksu tuli kerranki sopivasti, kun Akun terveystuloksia odotellaan.

Sain eilen siivottua ainakin osittain. Olen yrittänyt epätoivoisesti tehdä rästityöhommia ja vielä niissä on tekemistä.
Toissayönä otin takaisin univelkaa, heräsin eilen aamulla klo 9.30 ja koko päivä oli "pilalla", päivä ei lähtenyt sitten millään käyntiin ja tein kuin täi tervassa hommia.

Nyt loppu jaarittelut ja lähden koiruuksien kanssa Haminalle.
Lauantaille, täältä tullaan Hulda ja perhe, kaikille kisaajille onnea (varpaatki on ristissä ja pystyssä) ja Akulle ja Nealle myös peukutuksia kuvauksiin.
Mukavaa ja aurinkoista Viikonloppua!

Ei kommentteja: