tiistaina, marraskuuta 20, 2007

"yhden miehen sota Kierresarvikotiloita vastaan"...

Kuva: Kierresarvikotiloita.
Vaikka Kierresarvikotiloista on myös hyötyä; möyhivät hiekkapohjaa, syövät kuolleita kasveja ja levää jne... niiden (mielestäni) riistäytynyt kanta on saanut minut sotajalalle. Sillä niitä on todella paljon ja se alkaa näkymään myös kasvien kunnossa - sillä ne imuttaa myös niitä.
Aina kun näen kotiloita akvoissa, keräilen niitä haaviin. Suurimmassa akvaariossa odotan muutaman tunnin valojen sammumisen jälkeen ja teen yllätyshyökkäyksen keskellä yötä. Letkunpätkällä imaisen kaikki näkyvät kotilot pohjasta ja kasveista ämpäriin - konnat saavat hyvää huikopalaa.
Olen päätellyt, että joudun tekemään systemaattista kotilopuhdistusta vielä monena päivänä ja yönä, ennenkuin saan kannan kuriin.
Nyt pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja ruokkia kaloja kohtuullisesti, sillä olen itse vaikuttanut kotiloiden lisääntymiseen ruokkimalla kaloja runsaskätisesti. Näin kotiloille on riittänyt ravintoa yllinkyllin.
Sää on ollut mitä mainioin parina viimme päivänä, on ollut ihanan lauhaa ja tuuletonta. Olemme tehneet kunnon pitkiä lenkkejä ja mieli on kummasti piristynyt - vaikka vieläkin olen vanha ja väsynyt :). Vielä olisi paljon tekemistä rästitöissä, ennenkuin saisin kaikki työt päivitettyä ajantasalle. En nykyisin jaksa edes valvoa, kuten ennen - uni maistuu kumman hyvälle.
Piksu käväsi eilen aamulla Lisan kanssa - Lisa on entisenlainen limpantiera ja pomppija. Wilman kanssa olivat koko ajan hännät tötteröllä ja Ihku yritti jälleen imeä Lisan nisiä.
Vein eilen Pekan taas työreissulle ja nyt olis tarkoitus etten tänään aja autolla metriäkään. Polttelin eilen illalla koneelle kertyneitä kuvatiedostoja viidelle CD:lle - kun ei ole DVD-asemaa. Vielä olisi puolen vuoden kuvat polttamatta - pitää hankkia lisää levyjä. Kattelin samalla alkuvuodesta otettuja kuvia ja tuli hirmuinen ikävä Feisyä ja Indiä. Ne ovat vielä tosi todellisina ja elävinä mielessä.
DigiTV on toiminut vähän heikosti moitteettoman alun jälkeen, tekstitys näkyy miten sattuu, yhteys pätkii ja jumittaa... jne... ja tästä pitää vielä maksaa.
Sairaanhoitajien joukkoirtisanoutuminen ei sitten toteutunut - hieno homma. Nähtäväksi jää mistä rahat raavitaan kasaan, veronmaksaja on aina maksumiehenä - mutta toivottavasti hoitohenkilökunnan määrää ei vähennetä potilaiden hoidon kustannuksella ja sovinnon verukkeella. Olen itse konkreettisesti nähnyt, että hoidon taso voi olla aika karmea ja ihmisarvoa ei ole olemassakaan - välttämättä.

No, pois pessimismi ja nokka kohti tulevaa päivää positiivisessa hengessä!

Ei kommentteja: