tiistaina, elokuuta 11, 2009

Edelleen odotellaan ukkosta

Kuva: Odotettavissa todella suurikokoisia puolukoita.


Kuva: Annan ottamia kuvia Ihkun formuloinnista.
Kuva: Ihku ja Kikka. Kuva Anna Tuominen.
Kuva: Kikka ui. Kuva Anna Tuominen.
Kuva: Venekoira Wilma. Kuva Anna Tuominen.
Mitä sitä turhaa, ei tullut ukonilmaa maanantaina. Tummat pilvet hävisivät johonkin aamupäivän aikana - ei edes satanut.
Maanantaita vasten yöllä oli ukonilma merellä ja ehdotin Pekalle, että lähdettäisiin autolla jonnekki sitä ihailemaan. Pekka ei innostunut ajatuksesta, mutta maanantaiaamuna harmitteli kovasti kun ei tullut lähdettyä.
Eilen puhdistin mustikoita ja mehustin. Sain myös siivottua saunan eteisen ja sain raahattua sinne istuimeksi vanhan puulaatikon. Jouduin vähän vahvistamaaan laatikkoa ja korjaamaan saranoita. Toinen sarana oli niin rikki, että naulasin tilalle nahkanpalasesta saranan. Laatikko palvelee myös puulaatikkona... pieni ylläri Pekalle. Tänään pitäisi saada tehtyä saunan lattialle puuritilä. Olen miettinyt pikkupämmyssäni ahkerasti tekotapaa, ehkä googletan vielä varmuuden vuoksi neuvoja, ettei tule aivan susi.
Anna tuli eilen seuraksi ja irroitimme lievää väkivaltaa käyttäen Pekan saunan eteiseen ruuvaman hyllyn, osa ruuveista ei kertakaikkiaan irronnut ruuvaamalla. Hylly oli haittona, juuri puulaatikon yläpuolella ja laatinkon päällä olisi mahdoton istua. Illalla lähdimme makkaranpaistoon Pitkäänkariin. Ensin kävimme soutelemassa, minä airoissa. Anna sai olla valokuvaajana - ainoana ohjeena ettei minua saa kuvata ja Wilma oli venekoirana. Kikka ja Ihku saivat uida perässä, sain soutaa melkoista vauhtia, että pääsin Kikkaa ja Ihkua "pakoon". Merivesi oli noussut reippaasti ja hiekkasärkästä oli vain pieni osa näkyvillä. Veden lämpötila oli silti lämpöinen.
Ei voi sanoin kuvata, kuinka olen nauttinut lämpimistä ilmoista. On aivan uskomatonta, että vielä illalla voi olla ulkona kesävaatteissa. En unohda koskaan tätä kesää ja toivottavasti myös tulevina kesinä voi nauttia kunnon kesäkeleistä.
Lämpimät ilmat ei ole estänyt liikkumista - itikoista on ollut suurempi haitta - kun vain huolehtii että itse ja koirat juo tarpeeksi vettä. Snakujen musta väri voisi olettaa että ne ei nauti auringossa olemisessa. Meillä se ei ainakaan pidä paikkansa. Makoilevat nurmikolla auringossa, välillä siirtyvät varjoon ja taas takaisin aurinkoon ja jos aktiviteettia on tarjolla siitä ei kieltäydytä.
Seuraan salamatutkasta välillä tilannetta ja tuossa Tornion yläpuolella näyttäisi olevan salamointia. Toivottavasti tänään saadaan edes sadetta, Pitkässäkarissa oli eilen vesilätäköitä tiellä... meille asti sade ei ole yltänyt.
Piksu soitteli, että on kahvipullan kera tulossa Lisan kanssa kyläilemään, joten pitää tarttua imuriin että kehtaa ottaa "vieraita" vastaan :).
Mukavaa kesäpäiväivän jatkoa ja Annalle riemukasta ensimmäistä koulupäivää :)!

Ei kommentteja: