maanantaina, elokuuta 10, 2009

Ukkosta odotettavissa

Kuvat: Ihkun viettireeni, maalimiehenä Ilkka Okkonen. Kuvat Anna Tuominen.
Ukkoskuuro lähestyy, joten kiirehdin koneelta pois. Muutama sana viikonlopusta. perjantaina oltiin mustikkametsässä, käytiin Pitkässäkarissa saunassa ja soutelemassa. Päivi, Markku ja Aleksi kera viiden sakemmannin tulivat illalla työlomalle. Pekka ja Markku ahersi koko lauantain ja pääsivät lämmittämään saunan illalla ensimmäistä kertaa. Me Päivin ja Aleksin kanssa uitettiin Päivin koiria muutama tunti ja illalla kiirehdittiin reeneihin.
Ihkudaalle tehtiin viettireeni ja kyllähän siltä löytyi hyvä saalis-ja puolustusvietti.
Sää oli koko viikonlopun tosi lämmin ja vesi oli lämmintä kuin linnunmaito! Vaikka meillä oli pari päivää iso koiralauma, kaikki meni todella hyvin! Kiitos tuhannesti avusta ja seurasta!
Sunnuntaina Hongan poppoo lähti kotiin elpymään ja me suunnistettiin Pekan kanssa mustikkaan. Poimittiin mustikoita pari ämpärillistä. Tänään pitäisi ne puhdistaa ja ajattelin tehdä ne mehuksi pakkaseen.
Variksenmarjamehu onnistui hyvin ja se on todella HYVÄÄ! Sitä pitää tehdä vielä lisää ja pakastaa. Ensimmäinen pakastukoeserä on jo pakkasessa.
Pakastin on alkanut mukavasti täyttymään marjoista. Löytyy yli kymmenen kiloa mansikoita, muutama litra mustikkaa ja vähän mesimarjaa. Markun kanssa sovittii diili, Markku poimii vadelmia minä mustikoita ja tehdään sitten marjoilla vaihtokauppa.
Minäkin kävin eilenillalla ensimmäisen kerran uudessa saunassa ja toden totta, löylyt oli todella makoisat.
Kiitos Honganpoppoo saunatuliaisista, ne oli eilen käytössä, kun unohdin lauantaina siinä kiireessä purkaa paketin.
Saunassa on vielä tekemistä, eteinen pitää raivata ja kalustaa... joten ei hommat tähän lopu.
Ens viikolla alkaa koulu, joten tämä viiko menee varmasti nopeasti ja pitäisi vielä marjastaa ahkerasti, jos sää sallii. Saa nähdä kuinka ennättää perehtyä valokuvaukseen ja kamerankäyttöön, jotta olisi mahdollisimman hyvin valmistautunut koulunpenkkiä kuluttumaan. Koululla on kuulemma hyvä ruoka...
Nyt pakenen koneelta ja irroitan piuhat!
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Ei kommentteja: