maanantaina, maaliskuuta 26, 2012

Aurinkoinen, lämmin sunnuntai ja pilvinen maanantai aamu Kuvat 25.3.2012 lenkiltä, kuvissa Sari & Ira (Jolin sisko), Joli ja Ihqu.

Heräsin sunnuntaiaamuna vielä talviajassa viiden aikaan siirtämään kelloja kesäaikaan, nyt ei tuntunut niin pahalta tunnin katoaminen kuin vuosi sitten, jolloin kävin töissä aamuvuorossa. Ennätin tehdä kaikkea mahdollista ennen kuin Sari Ja Ira tuli vähän ennen yhtätoista sovitulle yhteislenkille.
Meitä kerrospukeutumisen spesialisteja onnisti sunnuntaisen lenkkeilysään suhteen, oli aurinkoinen hieman tuulinen sää. Kerrospukeutuminen meinasi jossain vaiheessa käydä tukalaksi, mutta sai ainakin meikäläisen naaman hohtamaan punaisena. Pidimme alkumatkasta Jolin ja Iran vuorotellen irti - olihan kyseessä niiden ensimmäinen yhteislenkki, Ihqu sai jolkotella jääosuuden vapaana ja pari kertaa Ihqu pääsi moottorikelkkajahtiin. Pidimme muutaman lepotauon, olimme varanneet mukaan juotavaa ja suklaata, myös koirat sai omia herkkuja. Tauot oli lähinnä auringonpalvomista ja nauttimista kauniista säästä. Kiersimme Ykspensaannokan ja viimeisellä tauolla sisarukset aloittivat ystävällisen painin, vaikka ilmeet olivat hurjat. Koska sisarpaini sujui ystävällisessä hengessä Joli ja Ira saivat jolkotella loppumatkan irti.
Lenkillä vierähti kolme tuntia ja sen jälkeen maistui kahvi lisukkeineen.
Olen jo viikon pitänyt salaatti perusteista ruokavaliota – siitä näyttää tulleen joka keväinen tapa. Valmistan ison kulhollisen salaattia ja syön sitä useamman kerran päivässä. Ruokavalio ja ahkera lenkkeily on kadottanut jo viikossa muutaman kilon vyötäröltä ja olo on pirteämpi – talven aikana kehoon kertynyt kuona on saanut kyytiä.

Alkuillasta Joli sai vieraita, kun mahdolliset ostajat kävivät tutustumassa Joliin. Joli pääsi myös lyhyelle vierailulle Haukiputaalle ja mitä ilmeisemmin Joliin oltiin tosi tyytyväisiä. Parin viikon sisällä Joli ehkä pääsee koeajalle ja pidetään peukkuja että Joli vihdoin pääsisi omaan hyvään kotiin – Joli on sen todella ansainnut.

Tänään heräsin kuuden aikaan ja olen vain källäillyt ja nauttinut rauhallisesta, pilvisenä valjenneesta päivästä. Tarkoitus olisi pitää koirille pari vapaapäivää lenkkeilystä. Unski oli jo eilen lepovuorossa, protestoinnista huolimatta. Haen tänään koirille luita, joita saavat kaluta ulkotarhassa aikansa kuluksi. Minun päiväohjelmaan kuuluu kaupassa käynti, salaatin tekoa, naapurista koiranruuan hakua ja akvaariorutiinit. Eiköhän näillä selvitä taas yhdestä päivästä.
Ihqun karva on osittain nypitty ja se pitäisi tehdä loppuun plus kone trimmi – karva tursottaa jo tosi lahjakkaasti.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja: