sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Liisan liukkaat..

Todella surkea keli ja sää ulkona, vettä satanut niin että nyt on vain vettä, loskaa ja jäätä. Koirat ovat turhautuneita, kun ei ole käyty lenkillä. Hyvä että pihalla pysyy pystyssä.
Ihkudaa pääsi eilen illalla kainaloon nukkumaan vähän vahingossa. Katseli TV:tä sängyssä, Ihku pyysi päästä sänkyyn jossa oli minun lisäksi jo Feisy, Wilma ja Lisa. Otin Ihkun kainaloon ja olipa se vähän leuhkaa koiraa, tajusi selvästi tilanteen tärkeyden.
En raskinut nostaa Ihkudaata lattialle, ennenkuin nukahdin ja niin sitä köllöteltiin aamu viiteen asti, kunnes Turo tuli herättään. Ulkoilutin koirat ja takaisin nukkumaan, Ihku sai jäädä omalle Karhupedille aamu-unille.

Ihkudaalla on ollut koko aamupäivän kova vauhti päällä. Kun vauhti ei osoittanut hyytymistä parin tunnin jälkeen, sulatin naudan potkaluun pakasteesta. Ihkudaa on purkanut luuhun enimmät energiat ja köllötteleen nyt karhupedillä.... rauhallista vähän aikaa.
Vaihdoin eilen talvisen värisävyn sivupohjaan, kevään ja auringon myötä väri vaihtuu jälleen.
TV 4 tulee just "Eläimet hurrikaanin kynsissä. Ohjelmassa seurataan urheita eläinsuojelujärjestöjen työntekijöitä ja vapaaehtoisia, jotka pelastavat hurrikaani Katrinan tuhojen eristämiä lemmikkejä New Orleansista. Dokumentti."
Lemmikit on joutuneet kärsimään, siinä kuin ihmisetkin hurrikaanin vuoksi. Minulla on harvoin posiitiviisia ajatuksia Ameriikasta, varsinkaan yhteiskuntajärjestelmästä ja en pidä maata edes sivistysvaltiona. Sieltä kuitenkin löytyy ihan tavallisia ja inhimillisiä ihmisiä kuin muualtakin.
Tiedotusvälineissä näytetään Usasta enimmäkseen vain kuuluisuuksien, rikkaiden, idiootti presidentin ja rahanvallan toilauksia ja kulutusjuhlaa. Onneksi saa myös nähdä tavallisten eläinrakkaiden ihmisten vapaaehtoista työtä vaikeissa olosuhteissa.

Ei kommentteja: