maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Nauru pidentää ikää... ja oppia ikä kaikki

Päivä alkoi tänään eläinlääkäriasemalla Akuutissa heti aamusta; Noitanokinenälle olin varannut kivesten poiston ja napatyrän leikkauksen, Lisan jälkeläiselle Troy's Warriour:lle "Troi" oli silmäpeilaus, kyynär- ja lonkkakuvausaika, lisäksi otin mukaan kaverin sakemannin - joka sattuu olemaan minun kasvatin jälkeläinen - jolle oli lonkka- ja kyynärkuvaus.
Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsi Troy, silmät peilattiin terveiksi, kyynärät lähti nollana, lonkat A/B-C. En ole muuten koskaan nähnyt snakua, jolla on niin mahtavat lihakset kuin Troilla... on poika saanut pikkusen liikuntaa :).
Ja sitten oli Noitanokinenän vuoro ja makeat naurut, pahana tyränä pitämäni mahanalus rellukka oli läskiä... aivan oikein... kissoille läski kerääntyy kuulemma mahanalle lähelle nivusia... varsinki vanhemmilla kissoilla.. Pallit olivat pienet, mutta sentään löytyivät, on niin läskinen ettei kivekset ole kuulemma voinut kasvaa suuremmiksi.
Sen siitä saa, kun Tursake ja Killi kantavat kaiken saaliin Noitanokinenälle ja lisäksi se on pitänyt hyvin puoliaan ruokakupilla ja paheisiin kuuluu myös ääretön laiskuus. Nyt on pakko tehdä muutos, ruokaa vain rajoitetusti esillä, ei sianlihasuikaleita, ei vispikermaa... Onneksi kissannappulat ovat olleet sentään vähärasvaisia.
Eläinrakkaus ja niistä huolehtiminen ei aina ole eläinten parhaaksi, joten otetaampa lusikka ja järki kauniiseen käteen.
Ja kaverin sakemannilla oli lonkat ja kyynärät ok, joten ei ollenkaan hassumpi reissu. Olimme onnekkaita, sitä ei kaikki asiakkaat / potilaat tänä aamuna olleet, esim. auton alle jäänyt kissa joka oli niin pahoin loukkaantunut että piti tehdä se viimeinen palvelus.
Osaammeko arvostaa terveyttä ja jokaista uutta aamua johon saamme herätä? Pidämme niitä useimmiten asiaan ja luontaisetuihin kuuluvana itsestäänselvyytenä.
"Emmentaali" loppui, ja koirat odottaa iltaruokaa.
Noitanokinenä muuten toipuu pesuhuoneen lämpölattialla ja tulee jo kehräämään ja kiehnäämään.. jospa se elämä siellä läskien alla ja pallittomana voittaisi ja tulevaisuudessa vähemmän pulleana.... I hope.

Ei kommentteja: