lauantaina, kesäkuuta 20, 2009

Juhannuspäivän aamuKuvat: Juhannusaatto Pitkässäkarissa.
Koko aattopäivä meni rempassa. Pekka teki ikkunalle aukon hirsiseinään ja me Tomin kanssa puhdistettiin ja maalattiin vanhoja ikkunapokia. Hommat lopetettiin, kun saatiin ikkuna paikalleen ja reunalaudat maalattua. Tänään pitäisi laittaa ikkunan reunalaudat paikoilleen, sitten teen veielä paikkausmaalausta seinille ja pääsen vihdoin lattian kimppuun. Lattialankut pitää puhdistaa huolellisesti ennen maalausta. Niin ja onhan sitä vielä katon listotusta ja viimmeiseksi lattian listoutus. Sit kesäkamari olisi valmis.
Hommat jatkuu vanhojen kalusteiden petsilakalla käsittelyllä, tarkoitus on että kesäkamari kalustetaan talossa olleilla vanhoilla kalusteilla. Ikkunaan virkkaan verhon. Pöydän Pekka tekee vanhoista leveistä laudoista - klaffipöydän. Ei taida hommat loppua kesken, kun pitää jatkaa pihasaunan tekoa.
Sää oli eilen kolea, lämmintä vain n. +10 astetta. Illalla sateli välillä muutaman pisaran tihkua. Lähdimme illalla Pitkäänkariin mökille, mukaan pääsi myös Anna ja Johanna. Tytöt ja Juho kävivät myös uimassa, vaikka merivesi oli todella kylmää. Turbo hellusteli koko illan Kikkaa, vaikka Kikalla ei juoksua olekkaan. Turbo on vain aina ollut ihastunut Kikkaan.
Juhannuspäivä valkeni puolipilvisenä, aurinko sentään näyttäytyy välillä. Selkä on kipeä ja jäykkä, kunhan saan sen versymään suunnistan pihan toiselle puolen hommiin. Tomi ja Pekka valvoi aamutunneille asti, joten en odota niistä hommiin kaveria ainakaan heti aamusta. Minä sippasin nukkumaan ennen puoltayötä, pitkä työpäivä vaati veronsa, eikä Juhannusaaton valvominen kerta kaikkiaan onnistunut, uni on makeinta.
Aurinkoista päivää ja pysykää pinnalla.

Ei kommentteja: