keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Penkomista

Kuva: vanhoja salkkuja ja kapssäkkejä. Jatkoin puojin vintin penkomista eilen koko päivän ja oli siinä tytöillä ihmettelemistä, kun en raski heittää mitään pois. Minulla on pari laatikkoa vielä penkomatta ja sitten olen saanut talteen kaiken tarvittavan, jotka haluan. Pelastamani tavarat ovat 1800 lopun kirjat ja 1900 alun oppikirjat, vihkot jne.
Muutama ote:
Laskuvihossa oleva IV luokkalaisen laskutehtävä sota-ajalta - "Lapsi syntyi 5 pv helmikuuta. Kuoli 9 pv lokak. Kuinka vanhana kuoli:

Helmik. 5 pv helmik. loppuun 25 pv. Helmik. lopusta syyskuun loppuun 7 kk Lokakuusta 9 pv. Vastaus 8 kk 4 pv.
Jokamiehen Taskukirja 1937 Vanhoja merkkejä:
1. Kesäkuun sää vastaa joulukuuta. Yhtä lämmintä kuin kesäkuussa on, niin kylmää on joulukuussa; jos kesäkuu on viileä ja märkä, on joulukuu leuto ja märkä. Pohjatuuli kesäkuussa puhuu siemenen maahan.
8. Salomoninpäivän sade tietää neliviikkoista sadetta.

10. Basilideksen sade antaa pitkän korren, mutta lyhyen tähkän.
12. Tämä päivä määrää kesän sään.
Kaleva N:o 191 - 1939 Keskiviikkona elokuun 23 päivänä - Etusivun pääuutinen "Natsi-Saksa ja kommunistinen Neuvostoliitto löytävät toisensa. Solmivat myöskin hyökkäämättömyyssopimuksen keskenään...." Jutun yhteydessä on kuvat Hitleristä ja Stalinista.

Sitten vaihdetaan aihetta, kuvia eiliseltä lenkiltä.Eilen oli kohtuu lämmin päivä, vaikka tuuli kääntyi pohjoiseen. Kesken penkomisen lähdin koiruuksien kanssa lenkille ja teimme tutussa lähimetsässä aivan uuden reittivalinnan jotta koirille olisi vaihtelua, ei viitti tylsistyttään koiria samoilla reittivalinnoilla. Kävimme kääntymässä lammen rannalla ja sieltä takaisin uusia polkuja.
Anna ja Johanna kävivät vielä Ihkun kanssa pyöräillen Haminalla jäätelönostossa ja Ihku oli päässyt myös uimaan. Tänään jatkan penkomista ja tavaroiden siirtämistä koirahuoneeseen, sisällä pitää siivota ja jotain pientä puuhastella. Sää on pilvinen ja odotan tosi kovasti sadetta. Noi myrskyt ja tuulet ovat kuivattaneet maan perusteellisesti ja olen huolissani istuttamistani puuntaimista. Viimmeksi kannoin niille vettä konnalandiasta vedenvaihdon yhteydessä... nyt taimien pitäisi saada taas vettä ja luonnon vesisade olisi paras vaihtoehto.
Odotan kovasti viikonloppua, että päästään Pekan kanssa remppaamaan piharakennusta. Ei haittaa vaikka ei olisi kovin lämmintä - on luvattu kylmenevää säätä... ei haittaa, kunhan päästään työnalkuun.
Mustikka kukkii tosi runsaasti, pitää vain toivoa että ei tule yöpakkasia.
Tanjalla on tänään rankka päivä - pidän peukkuja!!!!

Ei kommentteja: