maanantaina, kesäkuuta 22, 2009

Maanantaiaamu

Kuva: Vanha Singer odottaa entisöintiä.
Kuva: Pikkupuolen hella on purettu.
Kuva: Kohta entinen pikkupuoli, tuleva sauna.
Kuva: Puojista muotoutuu pikkuhiljaa kesäkammari, joka on nyt "kastettu" saunakammariksi kuten tytöt sano.

Herätys klo 3.45, ja heti neljän jälkeen lähdin viemään Pekan Ouluun. Yö oli kylmä, vain +2 astetta lämmintä. Oulussa Äimärautiolla auton mittari näytti jo +6, mutta kotiin palattuani ei asteita ollut kuin +4.Tästä se päivä lähtee käyntiin, en viitti enään käydä nukkumaan kun on niin paljon tekemistä. On edelleen kuivaa, joten pumpaan heti tämän kirjoitettuani vettä konnalandiasta ja kastelen puiden taimet. On luvattu lämpenevää, siitä saatiin jo eilen iltapäivällä ensimakua. Kovasti kaipaamani sade ei sitten koskaan saapunut viimme viikolla ja siihen on tyytyminen.
Juhannuspäiväaamun aloitimme Tomin kanssa pikkupuolen hellan purkamisella, ihan pikkuisen pölystä hommaa. Purkamiseen ei mennyt kauaa, systeemi oli hyvin selvillä ja homma toimi. Aikani pyörittyäni ulos kannettujen tavarakasojen ympärillä, oli pakko saada tehdä jotain, jotta homma etenis. Sanoin Pekalle, että nyt sinun pitää muuttua hiontapaperiksi, on pakko päästä hiomaan saunakamariin tulevia vanhoja huonekaluja.
Pekka ei taaskaan pettänyt, vaan kävi isänsä luona tutkimusmatkalla ja palasi hiekkapapereiden ja hiontalaitteen kanssa takaisin.
Minun ja Tomin loppupäivä kului kalusteiden hionnassa ja nyt uutta pintasilausta odottaa vanha käyttökunnossa oleva Singer, Singeriin kuuluva koppa ja 3 tuolia. Illan päätteeksi pesin hiotut kalusteet jotka odottavat nyt kuivuneina jatkotoimenpiteitä. Tomilla meni loppupäivä yhden tuolin kimpussa. Tuoli on vanha ja kaunis, mutta siinä oli kolme eri maalipintaa joiden poistaminen on todella työlästä. Irroitamme tänään tuolista selkänojan, jotta hiominen onnistuisi paremmin vaikeista paikoista.
Käyn heti aamusta Eeron kaupassa maali ja petsilakkaostoksilla. Kevyttä entisöintiä odottaa vielä yksi vanha tuoli, kaappi, puukehyksinen heteka ja iso puulaatikko.
Saunakammarin lattia on maalattu yhteen kertaan ja tänään maalaan sen vielä kerran, lattian kuivuttua pitää laittaa vielä lattialista ja eiköhän me päästä pitämään loppuviikosta saunakammarin avajaisia.

Virkkaan saunakammariin verhon, sopivan värinen lanka on vielä hankkimatta ja heteka kaipaisi vielä vanhaa kangaspuilla kudottua sängynpäällistä. Harmittaa, meillä on ollut sellainen mutta päätyi koiranalustaksi ja loppujenlopuksi roskiin.

Jospa nyt saisimme nauttia lämpimistä kesäsäistä, olisi kiva käydä välillä koiruuksien kanssa rantavesissä pulikoimassa ja makkaraa paistamassa.
Suvi ja Mysti pyörähti eilen Rovaniemen
näyttelyssä ja tuloksena hyvä arvostelu EH:n kera. Tuomari oli meinannu, että Mysti on vähän pieni... no aika näyttää mitä mieltä muut tuomarit on.
Nyt hommiin, kello on jo 6.23.
Aurinkoista kesäpäivää!

Ei kommentteja: