tiistaina, huhtikuuta 01, 2014

Aprillipäivä, ei aprillipilaa

Kuvat sunnuntaiselta makkaranpaistoreissulta Kiusaajannokalle.
 Unski.
 Ihqu.


Tylsää, ei mitään aprillia tällä kertaa.
Ajelimme partojen kanssa Saikankahloon, jonne jätin auton ja suunnistimme jäitä pitkin Miinaleton kautta Hiastinlahdelle. Kiertelimme aivan rantajäitä pitkin ja etsimme sopivaa nuotioimispaikkaa. Sovimme Pekan kanssa, että se tulee jäitä pitkin potkurilla Kiusaajannokalle, josta löydettiin hyytävältä pohjoistuulelta suojaisa nuotioimispaikka.
Paluumatkalle lähdimme yhdessä, suunnistaen Kantolanlahdelle. Kierrettiin Ykspensaannokka ja ällisteltiin sinne rakennettuja kesämökkejä, jotka ovat kyllä ihan talviasuttavia taloja vieri vieressä.
Sain istuskella pitkät pätkät potkurin kyydissä, kun suunnistettiin Keelinväylää kohti. Istuessani potkurin kyydissä, Unski roikkui melkein koko ajan minun hihassa ja juoksi vierellä.
Olimme reissussa kaikkiaan nelisen tuntia, joten maanantaina oleskeltiin vain kotosalla. Parroilla ei näyttänyt olevan mitään hinkua liikkeelle. Saivat seurata pihalla, kun ruuvailin linnunpönttöjä kasaan. Lintupöntön tarvikkeet kävimme sahauttamassa Joksalla mittoihin ja kun osat oli numeroitu, ne oli näppärä koota. Kokosin kuusi pönttöä ja pari pönttöä odottaa vielä rakojen silikointia. Muutama pönttö menee mökille, mutta haluaisin vielä pihapiiriinkin muutaman pöntön, hyvistä paikoista vain alkaa olla uupelo.
Mustarastaita vierailee ruokintapaikoilla jo kuuteen yksilöön kasvanut parvi, enimmäkseen uroksia. Tuovat mukavaa vaihtelua niin komean ulkonäkönsä kuin äänenkin puolesta.

Minulla on edessä sisäkukkien rankalla kädellä tehtävä karsinta ja multien vaihto. Kukkapöytä pullistelee isoista kukista isoissa ruukuissa ja nyt olen päättänyt hankkia normaalin kokoisia ruukkuja ja pienentää kasvit niihin sopiviksi. En millään raskisi raivata kukkapehkoja, mutta nyt tilan puute pakottaa niin tekemään. Piksulle tiedossa kukanoksia ja valmiita pehkoja.
Jostain on tarttunu tavaksi vaihtaa kukkiin multa kasvavan kuun aikana ja kun satuin googlettamaan aamulla aihetta, löysin sivuston Isoäidin kasvit ja sieltä kuun vaikutus siementen itämiseen ja kasvien kasvuun. Siinäpä on ihmettelemistä ja uskoo ken uskoo.
Olemme valmistautumassa jälleen jäälle, kohti merta. Aurinko paistaa, mutta pohjoistuuli pitää huolen, että ulkomittarissa pakkasasteita.
Aurinkoista aprillia!

Ei kommentteja: