perjantaina, huhtikuuta 11, 2014

Uusi lumi vanhan surma

 Aamulla 11.04.2014
Noitanokinenä vartioi lintujen ruokintapaikkaa...
 ... Tursakkeen tyytyessä seuraamaan tapahtumia ikkunasta.
Vaikka Oulu radion toimittaja on jo useamman kerran maininnut tämän aamun aikana, että sanonta ”uusi lumi on vanhan lumen surma” ei nyt pidä paikkansa, kun vanhaa lunta ei ole enää maassa – onhan sitä. Eihän se tarkoita sitä, että jos Oulussa tai Oulun eteläpuolella ei ole lunta maassa, niin lunta ei ole missään päin Oulu radion kuuluvuus alueella. Ei tarvi mennä montaa kilometriä rannikolta sisämaahan päin, kun maastossa on vielä ”täysi talvi” lumimäärän suhteen – ainakaan näillä korkeuksilla.
Viime viikkojen aurinkoisista säistä huolimatta, ainakaan meidän pihalta ei ole lumien sulaminen edistynyt. Siitä on pitänyt huolen pohjoistuuli ja yöpakkaset.
Tänä aamuna saimme siis herätä lumisateeseen ja maan peittää ainakin vielä tasainen valkoinen vaippa.
Parrat ja kissat ovat vielä ruokalevolla, päivä on käynnistynyt rauhallisissa merkeissä. Iltapäivällä odottelemme Sarin ja Päivin vierailua, olisi tarkoitus käydä yhdessä pitsalla. Parrat pääsevät ennen sitä lähimetsälenkille ja eiköhän päiväohjelma ole siinä.
Rauhallinen laskeutuminen viikonloppuun voi alkaa. Se kuinka rauhallinen viikonloppu on, onkin sitten eri juttu, partoja odottaa pesu ja trimmaus... siitä ei passaa vielä hiiskua mitään niiden herkille korville.
Oikein mukavaa viikonloppua toivottelee laiskanpulleat persoonat.

Ei kommentteja: