perjantaina, huhtikuuta 13, 2012

Lämmintä ja märkää lumikinosten keskellä 13.04 perjantaina

Aamu valkenee harmaatakin harmaampana ja sumuisena, sääennusteen mukaan tänään pitäisi näkyä myös aurinko.
Parrat ja kissat ovat näköjään päättäneet, että minut pitää siirtää jo töihin lähtö aikatauluun – herättivät jälleen jo viiden jälkeen aamulla.
Keskiviikkona kävelimme Ihqun kanssa Martan luo kovassa vastatuulessa sekä sakeassa ja märässä lumisateessa. Emme päässeet pidemmälle, kun piti kuivatella vaatteita Martan luona. Kotimatkalle lähdimme kuivin vaattein, mutta sade oli muuttunut vesisateeksi - olipahan ainakin myötätuuli koko paluumatkan. Ihqulla oli mantteli päällä suojaamassa kosteudelta ja tuulelta. Vasta trimmattu puli karva ei juuri suojaa anna, se taitaa kyllä olla vain minun ajatus.
Eilinen päivä meni laiskotellessa, koirien järsiessä luita. Vettä satoi koko päivän ja piha muuttui suureksi vesilammikoksi, jonka alla oli sohjo. Parroilla oli vaikeuksia liikkua, kun tassut kastui meni minne meni. Iltapäivällä sää hieman selkeni ja varjossa oleva ulkomittari näytti yli kahdeksaa olevia lämpöasteita. Ei siltä kyllä tuntunut, kun lunta on vielä paljon. Taitaa olla vielä vappunakin lunta pihalla. Onneksi naapurin reipas poika kävi iltapäivällä ihan oma-aloitteisesti traktorilla kaapimassa sohjoa vähän sivummalle. Meillä on tosi ärsyttävä piha, ei minkäänlaista kallistusta mihinkään. Pitää toivoa yöpakkasia ja tuulta, että sulava lumi kuivuisi mahdollisimman nopeasti.

Tämän kirjoittaminen on keskeytynyt useasti, kun Noitanokinenä on tullut tietsikka pöydälle rapsutettavaksi. Kissojen kevätlevottomuus jatkuu edelleen. Jatkuva trafiikki ulos/sisään – kulkevat yleensä vielä eri aikaan -, ranttuilevat ruuan kanssa, kisailevat sisällä huoneesta huoneeseen, jahtaavat lasin läpi akvaariokaloja ja tietenkin tulevat syliin paijattavaksi aina kun istahdan.
Töiden alkaessa saan vauhtia aamurutiineihin ja mieli on paljon pirteämpi heti herättyä, kun tietää että voi lähteä töihin. Odotan jo malttamattomana maanantaiaamua. Pitää varata enemmän aikaa työmatkalle, jos on niin huono ilma että lähden kävellen töihin. Sääennuste on luvannut ensi viikolle niin paistetta kuin sateitakin sekä yöpakkasia ja tietysti täällä aina tuulee – tuntuu siltä ainakin pyöräillessä.
Nyt kolmas kahvikupillinen tippumassa, Unski venyttelee, huokailee ja meni sohvalle nukkumaan, Ihqu nukkuu autuaana Wilman prinsessa pedillä, molemmat kissat ulkona, joten eiköhän minun olisi aika aloittaa tekemään jotain pikku askaretta. Pitäisi pyöräillä kaupassa, koirien kanssa lenkillä, siivota, vaihtaa vesi akvaarioon, lämmittää sauna ja pyörittää muutama koneellinen pyykkiä. Onhan tässä kolme päivää aikaa tehdä noita hommia ja jos säät suosii jää ainakin siivoushommat hamaan tulevaisuuteen, mieluimmin ulkoilen koirien kanssa kuin siivoan. Tekemättömiä töitä on mukava luetella, on silti ihan eri asia tuleeko ne tehtyä, sillä laiska se töitään luettelee *hymynaama*.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa;
Tänään 13.4.2012 vietetään tapaturmapäivää ”Perjantaina 13. huhtikuuta vietetään valtakunnallista Tapaturmapäivää. Tapaturmapäivän teemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota arjen tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys.
Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Monet tapaturmat olisivat ehkäistävissä ennakoimalla.”


Turvallista päivän jatkoa!

Ei kommentteja: